Μια μεγάλη αστική παρέμβαση θα πραγματοποιήσει ο δήμος Νέας Σμύρνης σε κεντρικά σημεία της πόλης, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, αλλά και τη δημιουργία συνθηκών απρόσκοπτης προσβασιμότητας σε ΑμεΑ, ενώ παράλληλα ευελπιστεί πως το συγκεκριμένο έργο θα βοηθήσει και στην τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, τονίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, η αστική ανάπλαση αφορά στο μεγάλο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Νικομήδειας, Εθνικής Στέγης, Αρτάκης και Τραπεζούντος, αλλά και στην ποιοτική αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος Νικομήδειας.
Στόχος του έργου, είναι η πλήρης ανάπλαση της περιοχής με τη χρήση βιοκλιματικών στοιχείων και υλικών. Επίσης, η επέμβαση θα διαμορφώσει στον βέλτιστο βαθμό την περιοχή για εύκολη χρήση από ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Ακόμη, με τον επανασχεδιασμό των υφιστάμενων πεζοδρομίων, επιδιώκεται να διασφαλιστεί η ασφάλεια των χρηστών όλων των χώρων που βρίσκονται στην περιοχή της παρέμβασης. Συγχρόνως, η στατική ενίσχυση και η γενικότερη επισκευή του υφιστάμενου σχολικού συγκροτήματος, θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητά του και την ασφάλεια των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού.
«Στις προκλήσεις της αστικοποίησης απαντάμε με έργα μεγάλης κλίμακας, διαμορφώνοντας συνθήκες βιώσιμης αστικής κινητικότητας, προστασίας του περιβάλλοντος, απρόσκοπτης μετακίνησης για όλους και τονώνουμε την τοπική επιχειρηματικότητα, δημιουργώντας ένα σύγχρονο, ασφαλές και ελκυστικό περιβάλλον», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος, Σταύρος Τζουλάκης και στη συνέχεια τόνισε: «Συνεχίζουμε με στοχευμένες παρεμβάσεις να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών σε μια εποχή έντονης μεταβλητότητας. Τα έργα μεγάλης κλίμακας που εξασφαλίζουμε, στοχεύουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση του χαρακτήρα της Νέας Σμύρνης, μιας πόλης φιλικής προς την οικογένεια και φιλόξενης για τους επισκέπτες».