Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της Google για δραστηριότητες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA), Ματ Μπρίτιν.
Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε η προοπτική αύξησης των επενδύσεων της Google στη χώρα μας, η ευρύτερη αξιοποίηση εργαλείων που ήδη διαθέτει η Google στην Ελλάδα για προγράμματα ψηφιακής κατάρτισης και επιχειρηματικότητας, ειδικά στον τομέα του τουρισμού, όπως επίσης και τα σχέδια της εταιρείας για υπόγεια καλώδια που θα συνδέουν Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή (Blue Submarine Cable System).

Ο πρωθυπουργός είχε νωρίτερα συνάντηση με τον πρόεδρο της Meta για διεθνείς υποθέσεις, Νικ Κλεγκ. Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις τεχνολογικές εξελίξεις, το μέλλον του διαδικτύου και τις ευκαιρίες που προκύπτουν. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώθηκε ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην προώθηση καινοτομιών στην Ευρώπη.

Κατά την παρουσία του στο Νταβός ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Greek House Davos, το οποίο προωθεί την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό, αναδεικνύει την ελληνική επιχειρηματικότητα και προβάλλει τον ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο.
«Νομίζω ότι είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία, η οποία ευθυγραμμίζεται με τη γενικότερη αλλαγή της εικόνας της χώρας και την αναβάθμισή της. Μία πραγματικότητα η οποία είναι αισθητή παντού και είναι πολύ σημαντικό ότι μπορούμε να έχουμε παρουσία, ένα χώρο συναντήσεων» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εξάλλου η χρησιμότητα του Νταβός δεν είναι μόνο οι δημόσιες εμφανίσεις μας, είναι κυρίως οι συναντήσεις και οι επαφές οι οποίες γίνονται πέριξ των δραστηριοτήτων που εντάσσονται στο επίσημο πρόγραμμα. Οπότε να ξέρετε ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Βάζετε και εσείς το λιθαράκι σας σε μια συνολική προσπάθεια αλλαγής της εικόνας της χώρας, προσέλκυσης επενδύσεων και αναβάθμισης της Ελλάδος πολιτικά και οικονομικά».