Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυξάνονται οι δήμοι της Αττικής που επενδύουν περιβαλλοντικά στην ηλεκτροκίνηση, καθώς και ο δήμος Ωρωπού ετοιμάζεται να προωθήσει αυτή τη μορφή μετακινήσεων μέσα στην πόλη, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 255.783,00 ευρώ από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων, τα οποία οι πολίτες θα χρησιμοποιούν δωρεάν για τις μετακινήσεις τους.

Στόχος είναι η αύξηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και παράλληλα η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών, με την ενεργοποίηση των «πράσινων» μετακινήσεων στον αστικό ιστό του δήμου.

Ο δήμος Ωρωπού θα προμηθευτεί τα ηλεκτρικά ποδήλατα και σε επιλεγμένες περιοχές θα λειτουργήσουν σημεία για τη φόρτιση και τη στάθμευση των ποδηλάτων αυτών. 

Στη χρηματοδότηση, περιλαμβάνεται, ακόμη, η λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος web based, ένα λογισμικό διαχείρισης κι ένα ηλεκτρονικό σύστημα, που θα επιτρέπει την αυτόματη δωρεάν μίσθωση των ηλεκτρικών ποδηλάτων, χωρίς την παρουσία προσωπικού, αλλά και τον άμεσο εντοπισμό τους για λόγους ασφαλείας.

«Ο δήμος μας είναι μέσα στις εξελίξεις και επωφελείται για τους πολίτες και τους επισκέπτες κάθε χρηματοδοτικής δυνατότητας», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης και πρόσθεσε: «Τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι ένας σύγχρονος, άμεσος, διασκεδαστικός και οικολογικός τρόπος μετακίνησης για όλη την οικογένεια και φυσικά για τους επισκέπτες που έχουμε στόχο να αυξήσουμε».