Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε κόκκινο συναγερμό έθεσε τους μετόχους του jumbo ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Απόστολος Βακάκης, μιλώντας στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, κατεβάζοντας τον πήχη των προσδοκιών για πορεία της οικονομίας, κάνοντας λόγο για χαμένες χρονιές το 2022 και το 2023…

Διευκρίνισε μάλιστα ότι είμαστε στην αρχή της κρίσης και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα. Ενώ τόνισε ότι δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία κανενός και επισήμανε ότι βαδίζουμε προς την «τέλεια καταιγίδα», βάζοντας στο στόχαστρο τις Κεντρικές Τράπεζες, αφού οι αποφάσεις τους είναι αντιφατικές με την πραγματικότητα που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας.

Όποιος αγνοήσει τα σημάδια, ο Θεός να τον βοηθήσει, είπε χαρακτηριστικά.

Μέρα με τη μέρα τα πράγματα σκοτεινιάζουν, είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι ο κόσμος δεν έχει  αντιληφθεί ακόμη τις επιπτώσεις του πολέμου και κυρίως δεν έχει κατανοήσει τη σημασία της ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου που πλέον διαμορφώνεται σε ένα προς ένα.

Στο αρνητικό  τοπίο για την παγκόσμια οικονομία πρόσθεσε το γεγονός ότι η Ασία προχωρά σε lockdown ενώ εμείς συμπεριφερόμαστε σαν ο κορωνοϊός να βρίσκεται προς το τέλος του.

Ο  Απόστολος Βακάκης, με το ταμπεραμέντο που είναι γνωστό ότι τον διακρίνει, προσδιόρισε ότι δεν θα αντιμετωπίσει τον επενδυτή – μέτοχο της εταιρείας και συνεταίρο ως έναν «αισιόδοξο βλάκα» και τους κάλεσε να μείνουν «πιστοί»  στην εταιρεία έχοντας μακροχρόνιο επενδυτικό ορίζοντα.

Η αφορμή για τα όσα είπε ο πρόεδρος του Jumbo ήταν το σχέδιο επαναγοράς μετοχών με κατώτατη τιμή το 1 ευρώ και ως ανώτερη τα 13,5 ευρω. Αυτό το εύρος ήταν κάτι που ενόχλησε τους επενδυτές, καθώς αρκετοί υποστήριξαν ότι το εύρος τιμών μειώνει την αξία της εταιρείας και ζήτησαν τα 13,5 ευρώ να επαναπροσδιοριστούν προς την περιοχή άνω των 18 ευρώ.

Οι ενστάσεις των μετόχων, οδήγησαν τον κ Βακάκη να περιγράψει τί εκτιμά ότι μας περιμένει, επαναλαμβάνοντας ότι δεν συμμερίζεται τίποτα το αισιόδοξο.

Την ίδια στιγμή προσδιόρισε ότι τα 13,5 ευρώ ανά μετοχή για την επαναγορά μετοχών είναι ένα ανάχωμα στην κρίση που έρχεται, επισημαίνοντας ότι τα 13,5 ευρώ είναι ένας λιμενοβραχίονας έξω από το λιμάνι για την προστασία της εταιρείας.