Τη συνεχή επέκτασή του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη συνεχίζει ο Spitogatos με την εξαγορά της Crozilla.com (www.crozilla.com), κορυφαίας ιστοσελίδας αγγελιών ακινήτων στην Κροατία. Η Crozilla που προηγουμένως ανήκε στη γερμανική εταιρία Immowelt, μέρος του Ομίλου AVIV, και στον ιδρυτή της Ante Tabak, ενισχύει ακόμα περισσότερο την τοπική παρουσία του Spitogatos, μέλος του Ομίλου Real Web, στην Κροατία, χώρα στην οποία είχε ήδη παρουσία με το brand Indomio (www.indomio.hr).

Η Crozilla, που ιδρύθηκε από τον Ante Tabak το 2006, έχει εξελιχθεί να θεωρείται μέσα στα χρόνια το απόλυτο σημείο αναφοράς των χρηστών που αναζητούν το ιδανικό ακίνητο στην Κροατία.

«Όπως πολλές startups εκείνα τα χρόνια– λέει ο Ante Tabak – έτσι και η δική μου ξεκίνησε από το κλασικό γκαράζ! Πολύ γρήγορα συνειδητοποίησα πόσο ικανοποιημένοι και χαρούμενοι αισθάνονταν οι χρήστες όταν έψαχναν για ένα σπίτι στο διαδίκτυο και έτσι, τα χρόνια που ακολούθησαν, αναπτύξαμε με έδρα το Ζάγκρεμπ και με πάνω από 25 εργαζομένους, την εταιρεία Digitalni klik, η οποία και σήμερα ασχολείται με την ανάπτυξη λογισμικού».

Η εξαγορά του brand Crozilla.com και των ιστοσελίδων crozilla.com και crozilla-nekretnine.com ενισχύει την ηγετική θέση του Spitogatos, που έχει ήδη παρουσία στη χώρα με το indomio.hr, το οποίο ξεκίνησε το 2018 και προβάλλει σήμερα πάνω από 600 μεσιτικά γραφεία και ιδιώτες με περισσότερες από 150.000 δημοσιευμένες αγγελίες.

Η εξαγορά του Crozilla.com ολοκληρώθηκε μετά το πρόσφατο λανσάρισμα του νέου website, που αναπτύχθηκε πάνω στην τεχνολογία του Spitogatos και από την Ομάδα των engineers του στην Ελλάδα, και σύντομα θα ακολουθήσει και η νέα εφαρμογή για smartphones και tablets.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το Crozilla – λέει ο Δημήτρης Μελαχροινός, ιδρυτής και CEO του Spitogatos – και είμαστε σίγουροι ότι αυτή η συνεργασία θα αποφέρει μεγάλα οφέλη στους Κροάτες ιδιώτες και μεσιτικά γραφεία αλλά και στους χρήστες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα ακίνητο στην Κροατία. Η χρήση της τεχνολογικής πλατφόρμας που έχουμε αναπτύξει σε πολλές χώρες, μας επιτρέπει να επιδιώκουμε προκλήσεις που διαφορετικά δεν θα ήταν εύκολο να εκπληρωθούν».

Η Immowelt, μέλος του Ομίλου AVIV, παραμένει ο πλειοψηφικός ιδιοκτήτης του Digitalni klik της οποίας οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν λογισμικό για brands του Ομίλου AVIV. Η AVIV, με την δυναμική των brands της, Immowelt, Immonet, SeLoger και Immoweb, εστιάζει στις αγορές της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Γαλλίας και του Βελγίου στον τομέα των real estate portals.

Σχετικά με την Crozilla.com

H Crozilla από την ίδρυσή της το 2006 από τον Ante Tabak κατάφερε να γίνει η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα ακινήτων στην Κροατία όλα αυτά τα χρόνια. Με περισσότερες από 150.000 αγγελίες ακινήτων που δημοσιεύονται από περισσότερα από 600 μεσιτικά γραφεία, κατασκευαστές και ιδιώτες, αντιπροσωπεύει τη πολυπληθέστερη ιστοσελίδα προσφοράς ακινήτων στην Κροατία. Ο Ante Tabak είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της κροατικής εταιρείας, Digitalni klik d.o.o, της οποίας ο όμιλος Immowelt κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο και έχει έδρα το Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Σχετικά με την AVIV

Η AVIV με έδρα το Βερολίνο της Γερμανίας, είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο στο χώρο των ακινήτων. Η AVIV είναι θυγατρική της Axel Springer και της διακεκριμένης «οικογένειας» κορυφαίων brands στην Ευρώπη στο χώρο του real estate, μερικά από τα οποία είναι τα: Groupe SeLoger, Immowelt (Γερμανία) & Immoweb (Βέλγιο). Επιπλέον κατέχει εξολοκλήρου τη Meilleurs Agents, κορυφαίο online εκτιμητή ακινήτων στη Γαλλία, τη Housell κορυφαίο κτηματομεσιτικό γραφείο με υβριδικό εμπορικό μοντέλο συνεργασίας στην Ισπανία και τη Yad2, την κορυφαία ιστοσελίδα αγγελιών στο Ισραήλ (ακίνητα, θέσεις εργασίας και αυτοκίνητα). Η AVIV επενδύει σε καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα που διαμορφώνουν το μέλλον του τρόπου με τον οποίο οι καταναλωτές αγοράζουν, πωλούν, νοικιάζουν ή δανείζουν ακίνητα σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Επιπλέον, κατέχει μερίδια σε εταιρείες όπως η Purplebricks (Ηνωμένο Βασίλειο), η Homeday (Γερμανία) και η Zumper (ΗΠΑ).

Σχετικά με την Real Web

Η Real Web είναι παρούσα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με τις κορυφαίες ιστοσελίδες ακίνητων που ξεχωρίζουν, όπως οι: Immobiliare.it (Ιταλία), Spitogatos (Ελλάδα), Nepremicnine.net (Σλοβενία), Crozilla.com (Κροατία), Indomio (Ισπανία και Βαλκανικές χώρες) και Immotop.lu (Λουξεμβούργο). Η Real Web κατέχει πλήρως την Treatwell Group, το κορυφαίο marketplace στο χώρο της ομορφιάς στην Ευρώπη, διαθέτει μερίδιο στο HousingAnywhere, την κορυφαία πλατφόρμα κρατήσεων για βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις στην Ευρώπη και τα online marketplaces υπηρεσιών ProntoPro (Ιταλία) και StarofService (Γαλλία).

Σχετικά με το Spitogatos

Ο Spitogatos είναι η Νο.1 ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων στην Ελλάδα, με πάνω από 2 εκατομμύρια μηνιαίους επισκέπτες που βλέπουν περισσότερες από 80 εκατομμύρια σελίδες το μήνα. Μετά την ίδρυσή του το 2006 και την αρχική ερασιτεχνική ενασχόληση των ιδρυτών του, ο Spitogatos υπήρξε η πρώτη ελληνική tech startup που άντλησε κεφάλαια από venture capital fund το 2009 και από το 2014 ανήκει στον όμιλο της Real Web, που ελέγχει, μεταξύ άλλων, το Immobiliare.it, τη No.1 ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων στην Ιταλία.