Με τρία σύγχρονα απορριμματοφόρα συλλογής οργανικών αποβλήτων και καφέ κάδους ειδικής ανακύκλωσης, ενισχύθηκε ο εξοπλισμός καθαριότητας του δήμου Αλίμου στο πλαίσιο του προγράμματος ενδυνάμωσης της ανακύκλωσης με διανομή ειδικού εξοπλισμού από την Περιφέρεια Αττικής.

Την παράδοση στον δήμαρχο Ανδρ. Κονδύλη και τους συνεργάτες του, πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλη και την αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών Δημ. Νάνου.

 

Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του προγράμματος και την άριστη συνεργασία με τους δήμους, εξήρε την δημοτική αρχή Αλίμου για την ευαισθησία στο περιβάλλον και την πρόοδο στο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων. ” Το θέμα είναι πολύ σημαντικό για την Αττική αλλά και για το αύριο όλων μας. Σήμερα, διαθέσαμε τρία σύγχρονα απορριμματοφόρα, τα οποία θα ενισχύσουν το στόλο του δήμου, ενώ παρέχονται και 300 καφέ κάδοι. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η παροχή του σχετικού εξοπλισμού σε συνδυασμό με εκείνο που είχαμε δώσει το προηγούμενο έτος θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις ενός Δήμου που δείχνει ότι κοιτάει σταθερά προς το μέλλον. Μέσα στη χρονιά του 2022 έχουμε δεσμευθεί ότι θα ανεβάσουμε τα επίπεδα της ανακύκλωσης. Περίπου χίλιες γωνίες ανακύκλωσης θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα στους δήμους προς χρήση. Εγκαινιάζουμε μία άλλη εποχή για την Αττική μας, μετατρέποντάς την σε μια πρότυπη πράσινη περιφέρεια. Σε αυτή την προσπάθεια, η συμμετοχή των πολιτών είναι ο κρίσιμος και απαραίτητος κρίκος σε αυτή την «πράσινη αλυσίδα» του σχεδιασμού μας, που θα ενώσει τους πολίτες για μια καλύτερη ποιότητα ζωής με οικολογική συνείδηση και ευαισθησία», επισήμανε ο περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Α Κονδύλης ευχαρίστησε για την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας “με εξοπλισμό αξίας περίπου ενός εκατομμυρίου”, δηλώνοντας ” Το μήνυμα που από κοινού περνάμε σε όλους τους πολίτες, είναι ότι η υπεύθυνη και σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων μας αφορά όλους και όλοι πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον με απορρίμματα, να ανακυκλώνουμε και να κομποστοποιούμε, ώστε να παραδώσουμε το περιβάλλον στα παιδιά μας τουλάχιστον το ίδιο καλό, αν όχι καλύτερο, με αυτό που παραλάβαμε».