Το Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης «TheGreenCity» της Περιφέρειας Αττικής παρουσιάστηκε στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Μελισσίων, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα, Λουκίας Κεφαλογιάννη και της δημάρχου Πεντέλης Δήμητρας Κεχαγιά, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με αφορμή αυτή τη δράση ευαισθητοποίησης για την προώθηση της ανακύκλωσης στα σχολεία, χαρακτήρισε καθοριστικό το ρόλο της εκπαίδευσης σε αυτόν τον τομέα καθώς “οι μαθητές αναπτύσσουν το αίσθημα ευθύνης και εξελίσσονται σε ενεργούς πολίτες με κριτική σκέψη, ενσυναίσθηση και αγάπη για το περιβάλλον. Η νέα γενιά αποκτά διαφορετικό τρόπο σκέψης και δράσης, δείχνοντάς μας το δρόμο για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανακύκλωσης και μίας πιο «πράσινης» Αττικής, που είναι και η προτεραιότητά μας”, ανέφερε.

Η Λ. Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι η Αντιπεριφέρεια ενίσχυσε το πρόγραμμα επιβράβευσης ανακύκλωσης πολιτών «TheGreenCity» ενημερώνοντας τα σχολεία. «Βάζουμε την ανακύκλωση στη ζωή μας, χτίζοντας έμπρακτα περιβαλλοντική συνείδηση, την οποία κληροδοτούμε μαζί με ένα καθαρότερο περιβάλλον στις επόμενες γενιές».

Από την πλευρά της η δήμαρχος Δ. Κεχαγιά επισήμανε ότι ο δήμος στηρίζει την μετάβαση της χώρας στην κυκλική οικονομία και “με τέτοιες ενέργειες δίνουμε ένα παραπάνω κίνητρο στους δημότες μας να ανακυκλώσουν και να κερδίσουν”.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται στο όχημα του «TheGreenCity», το οποίο έχει μετατραπεί σε κινητή μονάδα συλλογής και διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (Κινητό Πράσινο Σημείο-ΚΠΣ) και σταθμεύει καθημερινά σε κεντρικά σημεία των 66 Δήμων της Αττικής. Μέσω του προγράμματος, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά πολλών κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα) και να επιβραβεύονται. Ανάλογα με τον τύπο και το βάρος κάθε υλικού που προσκομίζουν στα Κινητά Πράσινα Σημεία, θα κερδίζουν πόντους «TheGreenCity».