Πηγή Εικόνας: Pxfuel

Δυο «έξυπνες» ψηφιακές εφαρμογές έθεσε στην υπηρεσία των πολιτών το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» προκειμένου να μπορούν ασθενείς, συνοδοί και επισκέπτες , μέσω κινητού τηλεφώνου, να διευκολύνονται στην υποβολή αιτημάτων στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολίτη και να λαμβάνουν καθοδήγηση στις μετακινήσεις τους εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος. Πρόκειται για τις εφαρμογές με τις ονομασίες «POLITIS» και «Indoor wayfinding» που αναπτύχθηκαν από το ίδιο το νοσοκομείο.

Η εφαρμογή «POLITIS» είναι κατάλληλη για συσκευές έξυπνων τηλεφώνων και επιτρέπει σε ασθενείς και συνοδούς να υποβάλλουν με ευκολία και ασφάλεια, ηλεκτρονικά αιτήματα στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολίτη, αιτούμενοι στοιχεία του Ατομικού Φακέλου Ασθενούς. Μέσω της εφαρμογής, ο αιτούμενος έχει τη δυνατότητα διασύνδεσης με το περιβάλλον egov, εκδίδοντας ταυτόχρονα υπεύθυνη δήλωση ή εξουσιοδότηση, ως ικανή και αναγκαία συνθήκη για τη διασφάλιση της ταυτοπροσωπίας και την ασφάλεια των προσωπικών και ιατρικών δεδομένων. Σε μικρό χρόνο, o ασθενής ή ο εξουσιοδοτημένος συνοδός του παραλαμβάνει στο σπίτι του, σε έγχαρτη ή ηλεκτρονική μορφή, αντίγραφο των ιατρικών δεδομένων για την περίοδο της νοσηλείας του». Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από την Υπηρεσία Πληροφορικής με τη συνεργασία της Διοικητικής Διεύθυνσης και την καθοδήγηση της Διοίκησης, και εντάχθηκε πρόσφατα στο δυναμικό των mobile apps του Νοσοκομείου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή «POLITIS» από το Google Play.

Η εφαρμογή «Indoor wayfinding» είναι ένας οδηγός πλοήγησης που δίνει λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης των πολιτών οι οποίοι «χάνονται» στις κτιριακές εγκαταστάσεις του νοσοκομείου που εκτείνονται σε 74.000 τετραγωνικά μέτρα και καταλαμβάνουν αρκετούς ορόφους. Ο πολίτης αρκεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα https://www.papageorgiou-hospital.gr/, όπου είναι διαθέσιμη η εφαρμογή. Επιλέγοντας το σημείο της αφετηρίας του, δηλώνει το σημείο προορισμού και η εφαρμογή τον οδηγεί γραφικά (σε μη πραγματικό χρόνο), απεικονίζοντας με κόκκινη γραμμή την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει. Έτσι, εντοπίζει με ευκολία από ιατρεία και κλινικές, μέχρι εργαστήρια, τουαλέτες και χώρους στάθμευσης. Σύντομα η εφαρμογή εσωτερικής πλοήγησης θα είναι διαθέσιμη για κινητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android και iOs.