Πηγή Εικόνας: https://pixabay.com/es/photos/f%c3%batbol-campo-juegos-de-futbol-78394/

Πάνε χρόνια από τότε που το πρώτο κρυπτονόμισμα, το bitcoin, έκανε την εμφάνιση του. Τελευταία, όλο και περισσότερος κόσμος σκέφτεται να στραφεί στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Διάφοροι λόγοι έχουν συντελέσει στην παραπάνω απήχηση, όπως ο ολοένα και αυξανόμενος πληθωρισμός και η υποτίμηση του δολαρίου. Οι χρονιές 2020 και 2021 σημαδεύτηκαν από την πανδημία, ενώ το 2021 για πρώτη φορά υπήρχε κενό στις θέσεις εργασίας, μιας και οι εργαζόμενοι δε δέχονταν πια δουλειές με χαμηλές αποδοχές και κακό εργασιακό περιβάλλον. Οι εργοδότες, που άλλοτε θεωρούσαν τους εργαζόμενους δεδομένους, κατέβαλλαν προσπάθειες για να προσελκύσουν κόσμο. Ανάμεσα στα δέλεαρ που πρότειναν ήταν και η πληρωμή σε κρυπτονομίσματα.

Στις ΗΠΑ, άτομα από τον χώρο του αθλητισμού έχουν ήδη αρχίσει να πληρώνονται με bitcoin . Το αμερικάνικο NFL ήταν από τα πρώτα σπορ που οι αθλητές άρχισαν να πληρώνονται με bitcoin. Συγκεκριμένα, ο πρώτος παίκτης NFL που πληρώθηκε με bitcoin ήταν ο πρώην επιθετικός των Carolina Panthers, Ράσελ Οκούνγκ. Συνάδελφοι του που πληρώνονται σε κρυπτονόμισμα είναι οι: Άαρον Ρότζερς (Green Bay Packers), Τρέβορ Λόρενς (Jacksonville Jaguars), Σακόν Μπάρκλεϊ (New York Giants), Σον Κάλκιν (Kansas City Chiefs) και Όντελ Μπέκαμ Τζούνιορ (Los Angeles Rams).

O Όντελ Μπέκαμ Τζούνιορ, γνωστός και ως OBJ, δέχτηκε να πάρει τον ετήσιο μισθό του (750 χιλ. δολάρια) εξ ολοκλήρου σε bitcoin. Ο 29χρονος πήγε στους Rams την προηγούμενη σεζόν, με την ομάδα του να κατακτά το πρωτάθλημα.  Για τη φετινή χρονιά το στοίχημα NFL της bwin δείχνει ως κορυφαία φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου τους Buffalo Bills, τους Kansas City Chiefs και ξανά τους Los Angeles Rams. Μέχρι τώρα η ομάδα του είναι 1η στη βαθμολογία στη Δυτική Περιφέρεια και συνεχίζει δυνατά στο πρωτάθλημα.

Τα κρυπτονομίσματα έχουν μπει και στο ΝΒΑ, αφού από τον χώρο του αμερικάνικου μπάσκετ στο συμβόλαιο τους έχουν βάλει κάποιο ποσοστό πληρωμής σε κρυπτονομίσματα ο Κέιντ Κάνινγχαμ των Pistons και Αντρέ Ιγκουοντάλα και Κλέι Τόμσον των Warriors.

Τα κρυπτονομίσματα είναι εδώ, αποτελούν τη νέα πραγματικότητα και με τον καιρό θα βλέπουμε όλο και περισσότερο κόσμο να τα επιλέγει ως απολαβές ή για τις συναλλαγές του. Η αρχή έχει γίνει ήδη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.