Συμβάσεις με αναδόχους εργολάβους για την αποκατάσταση των ζημιών σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου των Χανίων, συνολικού προϋπολογισμού 8,2 εκατ. ευρώ, υπέγραψε σήμερα στα Χανιά ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Οι συμβάσεις που υπεγράφησαν αφορούν σημεία του οδικού δικτύου στους Δήμους Αποκορώνου, Πλατανιά, Κανδάνου-Σελίνου καθώς και την αποκατάσταση-αντιμετώπιση κατολισθήσεων σημείων του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κρήτης τα έργα θα ξεκινήσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής είπε ότι τα περισσότερα από τα έργα αυτά θα αρχίσουν να εκτελούνται εντός του καλοκαιριού καθώς όπως επισήμανε δεν αφορούν τουριστικές περιοχές.

Παράλληλα σήμερα στην Αντιπεριφέρεια Χανίων υπεγράφη προγραμματική σύμβαση για την ωρίμανση μελετών που θα αφορούν τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στον χώρο του εργοστασίου της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρησης Στερεών Απορριμάτων, με στόχο να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες της επιχείρησης. Τη σύμβαση, προϋπολογισμού 193.000 ευρώ, υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ Μιχάλης Τσουπάκης.

Στο περιθώριο της υπογραφής της σύμβασης, ο κ Τσουπάκης καθώς και ο γενικός διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ Κώστας Πατεράκης, αναφέρθηκαν στην αύξηση του κόστους τής ενέργειας για τη λειτουργία της μονάδας, τονίζοντας ότι αναζητούνται λύσεις και θέτοντας το αίτημα για ενίσχυση από το κεντρικό κράτος.