Ως  η πρώτη κίνηση στην σκακιέρα των εξαγορών που πρόκειται να ακολουθήσουν είναι η εξαγορά της Θεσσαλικής εταιρείας Ελληνικοί Χυμοί ΑΕΒΕ από τον επιχειρηματία Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Η πρώτη έγινε σε συνεργασία με την EOS Capital Partners που διαχειρίζεται ο Απόστολος Ταμβακάκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, προχώρησαν σε μία κατ’ αρχήν συμφωνία με τους μετόχους της εταιρείας Ελληνικοί Χυμοί ΑΕΒΕ για την από κοινού τους συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Η εταιρεία «Ελληνικοί Χυμοί» δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά χυμών από το 2003 με τις ετικέτες χυμών, Viva, Belo και Viva Slim.

Από το 2004 δημιουργεί private label (ιδιωτικής ετικέτας) χυμούς φρούτων που βρίσκονται στα ράφια της πλειονότητας των ελληνικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις 13.500 τ.μ. και ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο 5.600 τ.μ. στην Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας, σε ιδιόκτητο χώρο 20 στρεμμάτων.

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση «διαμάντι», καθώς κατάφερε να στήσει μία επιχείρηση η οποία εμφανίζει μηδενικές υποχρεώσεις  προς τράπεζες.

Ο τζίρος της επιχείρησης για το 2020 περιορίστηκε στα 22,6 εκατ. ευρώ από 25 εκατ  το 2019.Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 3,2 εκατ. ευρώ το 2020 από 3,9 εκατ. ευρώ το 2019.

Η  διοίκηση της εταιρείας καλωσόρισε το νέο επενδυτικό σχήμα το οποίο αναμένεται να τις δώσει νέα επιχειρηματική ζωή, καθώς η απέκτησε φρέσκα κεφάλαια και έμπειρους  συνεργάτες για τη μεγέθυνση της εταιρείας.

Η εξαγορά της  εταιρείας  «Ελληνικοί Χυμοί ΑΕΒΕ»  σύμφωνα με πληροφορίες είναι η αρχή   για τα όσα θα ακολουθήσουν και θα έχουν ως πρωταγωνιστή τον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Ο έμπειρος επιχειρηματίας, όπως λένε  πηγές προσκείμενες προς τον επιχειρηματία θα κάνει και άλλες κινήσεις το επόμενο διάστημα σε βαθμό που θα το φέρουν στο προσκήνιο, αλλάζοντας στη ουσία τον χάρτη στον κλάδο των τροφίμων.

Ο « ΝΙΚΑΣ» θα έχει σημαντικό ρόλο στο υπό διαμόρφωση όμιλο και μετά από την πρόταση  εξαγοράς  των μετοχών  της μειοψηφίας για  την έξοδο της εταιρείας  από το Χρηματιστήριο Αθηνών πιθανόν να επιστρέψει στην χρηματιστηριακή αγορά σε χρόνο  που θα του  εξασφαλίσει νέα επενδυτικά κεφάλαια από την κεφαλαιαγορά.