Γραφεία του ΟΑΣΘ
Γραφεία του ΟΑΣΘ
Γραφεία του ΟΑΣΘ
Γραφεία του ΟΑΣΘ
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από ειδική επιτροπή θα διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη, νωρίτερα σήμερα, το ατύχημα με εμπλοκή λεωφορείου του ΟΑΣΘ στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, όπως διαβεβαιώνει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΘ).

 

«Αιτία του ατυχήματος φαίνεται να είναι ανθρώπινο λάθος, ωστόσο, όπως συμβαίνει πάντοτε, οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη, θα διερευνηθούν από ειδική επιτροπή και, εφόσον υπάρχουν ευθύνες, θα επιβληθούν κυρώσεις», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, όπου επιβεβαιώνεται ακόμα πως δεν υπήρξε τραυματισμός επιβάτη, περαστικού ή διερχόμενου οδηγού και πως ο οδηγός του οχήματος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», χωρίς σοβαρά τραύματα.

 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα πως σήμερα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη δύο ατυχήματα, με εμπλοκή λεωφορείων του ΟΑΣΘ, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

 

Το πρώτο -περί ου ο λόγος εισαγωγικά- έγινε στην Καλαμαριά, στις 6.15 το πρωί, όταν λεωφορείο της γραμμής 4, που εκτελεί το δρομολόγιο Καλαμαριά – Χαριλάου, συγκρούστηκε με ταξί στην οδό Βρυούλων. Το λεωφορείο, στο οποίο την ώρα του ατυχήματος δεν επέβαιναν επιβάτες, έπεσε στη συνέχεια σε πινακίδα οδοσήμανσης και σε δέντρα.

 

Το δεύτερο ατύχημα σημειώθηκε ένα τέταρτο πριν από τις 11 το πρωί, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε σταθμευμένο λεωφορείο της γραμμής 25, που εκτελεί το δρομολόγιο Νεάπολη – Βενιζέλου, ενώ αυτό ήταν σταματημένο στον τερματικό σταθμό της Νεάπολης. Στο λεωφορείο δεν επέβαιναν επιβάτες και δεν υπήρξε τραυματισμός επιβάτη ή εργαζόμενου στον ΟΑΣΘ. Το Ι.Χ. ανετράπη.