Νέο καθεστώς για τις εκπτώσεις θέλουν οι Έμποροι
Νέο καθεστώς για τις εκπτώσεις θέλουν οι Έμποροι
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανοίγει η αυλαία των χειμερινών εκπτώσεων στον κλάδο της ένδυσης και υπόδησης με το ποσοστό τους να φτάνει ακόμη και στο 70% δίνοντας σημαντικές ευκαιρίες στους καταναλωτές για αγορές που στην κανονική περίοδο δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στο ταμείο των καταστημάτων.

 

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης κάνει λόγο για πραγματικές εκπτώσεις με τους εμπόρους να δείχνουν έμπρακτα τις προθέσεις τους για ρευστοποίηση των αποθεμάτων τους σε τιμές που θα τους φέρει πελατεία διότι οι ανάγκες για αύξηση της ρευστότητας είναι αρκετά ψηλός καθώς την περίοδο των εορτών η αγορά δεν κινήθηκε με βάση τις αρχικές προσδοκίες τους.

 

Ήδη από την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου όσοι καταναλωτές πέρασαν την πόρτα των εμπορικών καταστημάτων και προχώρησα σε αγορές είχαν έκπτωση έως 30%. Έτσι η λιανική τιμή διαμορφώθηκε στα επίπεδα των 50 ευρώ από 73 ευρώ που ήταν πριν από την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει αφήσει σε εκκρεμότητα νομοθετική διάταξη με την οποία θα καταργούσε τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, όπως είχε ανακοινώσει μετά την συνάντηση με το προεδρείο της ΕΣΕΕ στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου.

 

Η διάταξη θα ήταν θείο δώρο για τους καταναλωτές διότι οι έμποροι θα μπορούσαν να δώσουν εκπτώσεις που θα άγγιζαν ακόμη και το 100%

 

Την ίδια στιγμή ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι τα εμπορικά καταστήματα έχουν αποδείξει την άρτια τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και το καλεί για άλλη μια φορά να πραγματοποιήσει τις αγορές του σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον, επιλέγοντας από μία μεγάλη γκάμα προϊόντων σε όλες τις κατηγορίες των ειδών”.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ενημερώνει ότι η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων αρχίζει τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

Τα καταστήματα θα παραμείνουν προαιρετικά ανοιχτά την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από 11:00 έως 18:00.