Θεσσαλονίκη από ψηλά
Θεσσαλονίκη από ψηλά
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τους δήμους Καλαμαριάς, Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Θερμαϊκού ενημέρωσε για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για την ενοποίηση, ανάπλαση και ανάδειξη της παράκτιας ζώνης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ενημέρωση έγινε στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2022 και θα ακολουθήσουν οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Πυλαίας – Χορτιάτη και Θέρμης, δηλαδή οι υπόλοιποι που έχουν εκτάσεις στο παραλιακό μέτωπο.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε, ότι στόχος της ενημέρωσης είναι διττός. Αφενός να ενημερωθούν τα δημοτικά συμβούλια για το σχέδιο ανάδειξης του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης και τις τοπικές προβλέψεις ανά δήμο και αφετέρου να καταγραφούν οι παρατηρήσεις και οι προβληματισμοί των αυτοδιοικητικών ώστε το σχέδιο να έχει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

“Για εμάς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί κορυφαίο στόχο η υλοποίηση του σχεδιασμού για το ενιαίο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, που θα είναι προσβάσιμο από όλους και που θα αξιοποιήσει ένα από τα σημαντικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, τη σχέση της με τη θάλασσα, αποτελώντας ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής”, πρόσθεσε.