Γιώργος Πατούλης
Γιώργος Πατούλης
Γιώργος Πατούλης
Γιώργος Πατούλης
Πηγή Εικόνας: Γιώργος Πατούλης

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τα Άτομα με Αναπηρία και θα συνεχίσει να συμβάλλει με συγκεκριμένες δράσεις στη διασφάλιση της ισότιμης θέσης τους στην κοινωνία, τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σε δήλωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η οποία αποτελεί και αφορμή επαναδέσμευσης για την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, όπως σημειώνει.

Ως γιατρός και ως αιρετός ο ίδιος, υπενθυμίζει ότι γνωρίζει την καθημερινή μάχη που δίνουν τα άτομα με αναπηρία και βεβαιώνει ότι στο σχεδιασμό της Περιφέρειας είναι βασική προτεραιότητα η επίλυση των ζητημάτων τους. Σ’ αυτό το πλαίσιο, συνεχίζει ο κ. Πατούλης, «στην Περιφέρεια με αίσθημα ευθύνης δίνουμε προτεραιότητα σε θέματα προσβασιμότητας και βελτίωσης της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία, με σταθερό προσανατολισμό να συμβάλλουμε στην κοινωνική συνοχή και στην άρση των αποκλεισμών κάθε είδους από την εκπαίδευση, την απασχόληση, την ενημέρωση, τις κοινωνικές δράσεις».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δρομολόγηση του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου στη Ραφήνα, ένα εμβληματικό έργο το οποίο συγκαταλέγεται, σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, στα τρία καλύτερα της Ευρώπης. Στο ίδιο πλαίσιο, εντάσσεται και ο σχετικός εμπλουτισμός των υπηρεσιών ψηφιακής εξυπηρέτησης για την ασφαλή και άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επιπλέον, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί 24 δομές-κέντρα διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας για περισσότερους από 1.000 ωφελούμενους, καθώς και 8 Στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με νοητική αναπηρία. Στις παρεχόμενες υπηρεσίες προβλέπεται και η πρόσληψη ειδικού βοηθητικού προσωπικού για την εξυπηρέτηση των μαθητών με αναπηρία, καθώς και σχολικών νοσηλευτών, ψυχολόγων κ.λπ. για όσους μαθητές χρειάζεται σχετική υποστήριξης.

Επίσης χρηματοδοτεί τις όποιες αναπλάσεις ή συντηρήσεις περιοχών, τις παρεμβάσεις και τις διαμορφώσεις για τη διευκόλυνση της πρόσβασης ατόμων με αναπηρία. Π.χ. στο Δήμο Κορυδαλλού δημιουργήθηκε δίκτυο κίνησης πεζών και κατάλληλος αστικός εξοπλισμός στους κοινόχρηστους χώρους του, με ιδιαίτερη πρόνοια για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Στις κατασκευές πεζοδρομίων στον Δήμο Αγ. Δημητρίου, περιλαμβάνονται ράμπες ΑΜΕΑ όπως και στο 1ο βιοκλιματικό Δημοτικό Σχολείο στον δήμο Διονύσου.