Στο «σφυρί» βγαίνει μέσα Δεκεμβρίου ένα διατηρητέο-κτίριο σε κομβική τοποθεσία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στις οδούς Τσιμισκή 1 και Κατούνη. Το ακίνητο, που είναι το πιο ακριβό στη συμπρωτεύουσα από όσα πρόκειται να εκπλειστηριαστούν στις 15 Δεκεμβρίου αποτελείται από οκτώ οριζόντιες ιδιοκτησίες, δηλαδή διώροφο κατάστημα ισογείου και πρώτου ορόφου, τρία γραφεία στο β’ όροφο και ακόμη τέσσερα γραφεία στον τρίτο, τέταρτο και πέμπτο όροφο.

 

Το κτίριο συνολικής επιφάνειας 1.570 τ.μ. έχει αγοραία αξία 4 εκατ. ευρώ και ανήκει στην εταιρία Family Fun. Δεδομένης της τοποθεσίας του, στα Λαδάδικα κι ευρύτερα στο εμπορικό, επιχειρηματικό και ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως και της γειτνίασής του με μέσα μαζικής μεταφοράς, στην αγορά εκτιμούν ότι η διαδικασία του πλειστηριασμού θα συνοδευτεί με ισχυρό ενδιαφέρον.

 

Το κτίριο κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1920, μπορεί να φιλοξενήσει χρήσεις γραφείου και εμπορίου, ενώ έχει ανακαινιστεί το 1995 για να στεγάσει την τράπεζα Μακεδονίας Θράκης. Αναδιαμορφώθηκε, δε, εσωτερικά το 2009, με την κατάστασή του να αξιολογείται ως καλή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω διερεύνησης, καθώς μιλάμε για κτίριο με φέροντα οργανισμό 100 χρόνων. Το ακίνητο βγαίνει σε τιμή εκκίνησης της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ.