Πηγή Εικόνας: https://pixabay.com/el/illustrations/%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%ae-%ce%bd%ce%bf%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%b7-%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%ad%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b6%cf%89-3382507/

Την εκτίμηση ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη, από κοινού με τη ρομποτική και άλλες τεχνολογίες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, μπορούν να δώσουν πίσω στην Ελλάδα το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που απώλεσε τα προηγούμενα χρόνια, συνεπεία της αποβιομηχάνισης και της μετακίνησης του διεθνούς παραγωγικού έργου σε αγορές όπως η Κίνα, διατύπωσε σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο συνέδριο Beyond AI Forum.

Ο υπουργός επισήμανε ακόμα η έκθεση Beyond 4.0, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιείται το φόρουμ, «δεν είναι μια ακόμα έκθεση που γίνεται στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά η δυνατότητα να προβληθεί στο εξωτερικό όλη η πρόοδος που κάνει η χώρα μας», η οποία στα επόμενα χρόνια θα αναπτύξει ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας.

Τον στόχο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων να μετεξελιχθεί το Elevate Greece από μια πλατφόρμα νεοφυών επιχειρήσεων στον κεντρικό φορέα καινοτομίας για την Πολιτεία, που όχι μόνο θα διασυνδέει το οικοσύστημα, αλλά και θα συμβουλεύει την κυβέρνηση για την πολιτική της καινοτομίας, υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα έρευνας και καινοτομίας, Χρίστος Δήμας. Αναφέρθηκε επίσης στα κίνητρα που δίνονται για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, αλλά και στη συστηματική δουλειά που έγινε στο Elevate Greece, όπου έχει καταγραφεί το μεγαλύτερο κομμάτι των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων (start ups), ενώ μόλις έναν χρόνο πριν δεν υπήρχε σαφής εικόνα ούτε για τον αριθμό τους, ούτε γενικά για το οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας.

Τη σημαντική στήριξη όλων όσοι βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της ΔΕΘ-Helexpo για την Beyond 4.0 υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Τάσος Τζήκας, κάνοντας λόγο «για μια πολύ υποστηρικτική παρέα», ενώ σημείωσε πως εκτός από τα υπουργεία και την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), η αγορά ήταν ο πρώτος συνεργάτης που υποστήριξε το εγχείρημα μιας διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας.

Την πεποίθησή του πως η Beyond 4.0 θα γίνει σημείο αναφοράς για τη διεθνή αγορά και θα βάλει τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη μετέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Be-Best (συνδιοργανώτριας της έκθεσης) Βαγγέλης Χαραλάμπους. Ο δε ιδρυτής των Industry Disruptors Game Changers (IDGC), επίσης συνδιοργανώτριας, Μιχάλης Στάγκος, σημείωσε πως ξεκινά ένα νέο ταξίδι με στόχο να γίνει η Beyond 4.0 ένα εκθεσιακό γεγονός, που δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες διεθνείς τεχνολογικές διοργανώσεις.