Με κεντρικό μήνυμα «Γίνε η αλλαγή για τον άνθρωπο και τον πλανήτη» αναπτύσσεται η Ελληνική Εβδομάδα Δράσης για τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, 27 Σεπτεμβρίου – 8 Οκτωβρίου, που υλοποιείται από το QualityNet Foundation σε συνεργασία με το Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, μία παγκόσμια κινητοποίηση ξεκινά με αφετηρία την γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, διεκδικώντας μια υγιή, δίκαιη και πράσινη ανάκαμψη στην μετά covid εποχή.

Η Ελληνική Εβδομάδα Δράσης, in Action SDGs Week 2021, μέρος της παγκόσμιας καμπάνιας του ΟΗΕ, καλεί όλους – θεσμικούς φορείς, επιχειρήσεις, ακαδημαϊκή κοινότητα, οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας πολιτών, μαζί με την σχολική κοινότητα και τους ενεργούς πολίτες – συνεργαζόμενοι να αναδειχθεί ότι υπάρχει ελπίδα στην μετά covid εποχή.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να οργανώσουν τις δικές τους δράσεις στο πλαίσιο της in Action SDGs Week 2021, μεταξύ 17 Σεπτεμβρίου -8 Οκτωβρίου, και να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές των παγκόσμιων στόχων βιώσιμης ανάπτυξης στη χώρα μας. Επισκεπτόμενοι την επίσημη ιστοσελίδα του in Action SDGs Week 2021, μπορούν να βρουν τα μηνύματα και τα υλικά της καμπάνιας και να δημιουργήσουν τις δικές τους αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να αναπτύξουν δράσεις συνεργασίας ή να συνηγορήσουν για τα θέματα που ενδιαφέρουν την τοπική κοινωνία τους και σχετίζονται με τους παγκόσμιους στόχους.

Όπως υπογραμμίζει η Χρυσούλα Εξάρχου, πρόεδρος του QualityNet Foundation «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το QualityNet σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ και με την υποστήριξη Θεσμικών Φορέων αναπτύσσουν για δεύτερη χρονιά την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ in Action SDGs Week, θεσμοθετώντας στη χώρα μας την εθνική καμπάνια για την ενημέρωση, την εκπαίδευση και τη δραστηριοποίηση όλων μας για τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, το παγκόσμιο πλαίσιο δράσης για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου».