Με το πρώτο βραβείο για το Περιβάλλον GREEN AWARD 2021 στην κατηγορία «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση μαθητών από Περιφέρεια ή ΦΟΔΣΑ» τιμήθηκε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, (ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας) από τον διεθνή ενημερωτικό φορέα «The economist» σε συνεργασία με το powergame.

Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης, στο αναπτυξιακό συνέδριο «Τhe Thessaloniki Metropolitan Summit», που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, παρουσία Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων, υπουργών της κυβέρνησης, επιχειρηματιών και εκπροσώπων φορέων.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα ο κ. Γεράνης δήλωσε ότι το βραβείο αυτό ανήκει σε όλη την αυτοδιοικητική οικογένεια της Κεντρικής Μακεδονίας, τους 38 Δημάρχους, τους εργαζόμενους του ΦΟΔΣΑ, τους συνεργάτες και όλους τους συναδέλφους. Σημείωσε ακόμη ότι ο Φορέας οραματίζεται «μία πράσινη περιφέρεια πρωτοπορίας και καινοτομίας» και υπογράμμισε τη σημασία της εκπαίδευσης των νέων.

«Στόχος είναι οι νέοι επιστήμονες που αύριο θα σχεδιάζουν, να μπορούν να «συμμετέχουν» ως μέρος της πανεπιστημιακής τους εκπαίδευσης στο σχεδιασμό ενός πραγματικού έργου. Αυτοί που θα κατασκευάζουν, να «επιβλέπουν» την κατασκευή του και αυτοί που στο μέλλον θα το λειτουργούν, να «εργάζονται» σε αυτό» πρόσθεσε.

Εκτίμησε, τέλος, ότι οι πρωτοβουλίες για την περιβαλλοντική ενημέρωση όλων των σχολικών βαθμίδων μπορούν πραγματικά να αλλάξουν το μέλλον της Ελλάδας προς το καλύτερο.