Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε αξιοποίηση των κονδυλίων από την Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιχειρησιακά προγράμματα προχωρά η Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με τα δεδομένα (data) που παρουσιάζει το anaptyxi.gov.gr, η Περιφέρεια Αττικής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του ανταγωνισμού και της επιχειρηματικότητας καθώς και τις υποδομές μεταφορών, περιβάλλον, και αειφόρο ανάπτυξη. Ακολουθεί με μεγαλύτερο συγκριτικά ποσοστό των κονδυλίων το περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα.

Ημερομηνία ανάκτησης δεδομένων: 25 Ιουλίου 2021. [euractiv.gr]

Σε ό,τι αφορά τη συγκριτική προσέγγιση με τα δεδομένα σε εθνικό επίπεδο, παρατηρείται ότι κατ’ αναλογία η έμφαση δίνεται και πάλι στον τομέα του ανταγωνισμού και της επιχειρηματικότητας. Οι επικρατέστεροι τομείς σε εθνικό επίπεδο αφορούν τον τομέα του ανταγωνισμού, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας καθώς και τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η περιφέρεια Αττικής διαχειρίζεται πάνω από το ένα τέταρτο των πόρων που κατευθύνονται στον τομέα του ανταγωνισμού, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας σε πανελλαδικό επίπεδο δείχνοντας την έμφαση που αποδίδει στην ανάπτυξη του κλάδου.

 

Infographic – Πανελλαδικό – Επικράτεια [Euractiv.gr]

 

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα ανακτήθηκαν από το anaptyxi.gov.gr στις 25 Ιουλίου 2021. Τα ποσά και η κατανομή τους προχωρούν με βάση την υλοποίηση των προγραμμάτων.

[το άρθρο δημοσιεύθηκε στην EURACTIV.gr στο πλαίσιο του έργου «Η Συνοχή Δίπλα μας» και αναδημοσιεύεται στο economix.gr στο πλαίσιο της συνεργασίας περιεχομένου των δύο ΜΜΕ]