Με τις  πρόδρομες εργασίες να βρίσκονται σε εξέλιξη, από τα πρώτα έργα που θα ξεκινήσουν είναι το κτίριο για ΑΜΕΑ στην περιοχή κοντά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπως και το κέντρο ενημέρωσης κοινού που θα ανεγερθεί στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Εντός του επόμενου διαστήματος, πρόκειται να ξεκινήσουν τα έργα υποδομών, όπως το πρωτεύον και δευτερεύον οδικό δίκτυο, καθώς και τα έργα στο παράκτιο μέτωπο 3,5 χλμ., που περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας νέας παραλίας μήκους 1 χλμ., ανοιχτής σε όλους.

Παράλληλα, θα προχωρήσουν τα έργα δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου, μεγάλο τμήμα του οποίου θα ολοκληρωθεί κατά την πρώτη πενταετία.
Στα επόμενα δύο χρόνια, σχεδιάζεται επίσης η τμηματική ολοκλήρωση των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα είναι προσβάσιμες στους πολίτες, αναφέρει.

Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, κατά τη διάρκεια της κατασκευής του Ελληνικού θα απασχοληθούν 10.000 άτομα.
Στη φάση ολοκλήρωσης θα δημιουργηθούν περίπου 70.000 θέσεις εργασίας από μεγάλο φάσμα οικονομικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών.

Ο νέος ουρανοξύστης, ύψους 200 μέτρων, ο πρώτος στην Ελλάδα, θα είναι ο υψηλότερος στην Μεσόγειο με 45 ορόφους και 200 διαμερίσματα που θα έχουν όλα θέα στη θάλασσα. Με την ολοκλήρωσή του, εντός της επόμενης πενταετίας, θα είναι το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα και ένα από τα συνολικά έξι ψηλά κτίρια που θα ανεγερθούν στο Ελληνικό.

Ο Marina Tower, όπως έχει ανακοινώσει η εταιρία, θα είναι ένας από τους πιο πράσινους ουρανοξύστες παγκοσμίως και ένα υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού, ενσωματώνοντας τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές και τα πλέον σύγχρονα διεθνώς πρωτόκολλα ασφάλειας.