Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τους υπό κατασκευή σταθμούς της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά, καθώς και την προσωρινή έκθεση των σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων στην Ξυλαποθήκη, επισκέφθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

 Όπως διαπίστωσε, οι εργασίες πολιτικού μηχανικού έχουν προχωρήσει σε ποσοστό περίπου 90% και, επομένως, οι σταθμοί «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», αναμένεται να παραδοθούν στο επιβατικό κοινό το καλοκαίρι του 2022.

 Σημειωτέον ότι πρόκειται για ένα έργο με ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες, δεδομένου ότι το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής του Μετρό προς Πειραιά βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, κατά την κατασκευή του οποίου ήρθαν στο φως πάνω από 10.000 αρχαιολογικά ευρήματα.

 Ο κ. Καραμανλής ξεναγήθηκε στην έκθεση αρχαιοτήτων, τμήμα της οποίας θα γίνει ενιαίο, στο Σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» και η οποία περιλαμβάνει ένα βοτσαλωτό δάπεδο, που έγινε απόσπαση, συντηρήθηκε και θα γίνει επανατοποθέτηση σε ειδικό χώρο στον εν λόγω σταθμό.

Στο Σταθμό «Πειραιάς» ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είδε τις εργασίες καθαίρεσης διαφραγματικού τοίχου και ενημερώθηκε ότι έκλεισε η πλάκα οροφής του Σταθμού και θα δοθεί ο δρόμος σε πλήρη λειτουργία στις αρχές του 2022.

Τον κ. Καραμανλή συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αττικό Μετρό ΑΕ, κ. Νίκος Ταχιάος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό ΑΕ, κ. Νίκος Κουρέτας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της κατασκευάστριας εταιρείας Αβαξ, κ. Κωνσταντίνος Μιτζάλης.

Στον υπό κατασκευή σταθμό «Δημοτικό Θέατρο», τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης και στην «Ξυλαποθήκη» τον ξενάγησε η Έφορος Πειραιά και Νήσων, κ. Στέλλα Χρυσουλάκη.