Παρά τα όσα είπε στην πρόσφατη γενική συνέλευση ομολογιούχων ο διευθύνων σύμβουλος της MLS Γ. Βακάρος, η επόμενη μέρα για την MLS παραμένει άγνωστη. Αυτό γίνεται περισσότερο αντιληπτό, ιδίως εάν ληφθεί υπόψη ότι τον Ιούλιο η εταιρία θα πρέπει πληρώσει το σύνολο του κεφαλαίου, δηλαδή 4 εκατ. ευρώ για το ΜΛΣ01, μιας και το συγκεκριμένο ομόλογο λήγει τον επόμενο μήνα. Τι είπε όμως, ο CEO της MLS;

Ότι έχουν ήδη διενεργηθεί δύο έλεγχοι στην εταιρία, τόσο από την Deloitte όσο και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, εντός του έτους 2020, «με θετικό πόρισμα ως προς αξιοπιστία της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου από την Deloitte άλλαξαν τα ΔΛΠ και κατά συνέπεια υπήρξαν αντίστοιχες αλλαγές και στα νούμερα των οικονομικών καταστάσεων». Με τα δεδομένα αυτά, ο ίδιος δεσμεύτηκε-για πολλοστή φορά διατυπώνονται ανάλογες εξαγγελίες- ότι οι οικονομικές καταστάσεις του 2019-που έχουν καθυστερήσει να δημοσιευθούν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα-  έχουν ήδη περάσει από το ΔΣ και θα δημοσιευθούν σύντομα. Πρόσθεσε-προκαλώντας εύλογα ερωτήματα- πως η εταιρία θέλει τα αποτελέσματα πολύ παραπάνω από τους ομολογιούχους καθώς συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης και αυτά τα στοιχεία αποτελούν προαπαιτούμενα, ώστε να μπορέσουν να  πάρουν και άλλα κονδύλια. Απέδωσε ακόμη την καθυστέρηση στην ανάρτηση των οικονομικών αποτελεσμάτων «στην πίεση που υφίσταται η ελεγκτική εταιρεία PKF και στο ότι ο ορκωτός είναι νέος ορκωτός στην εταιρεία, λόγω της κατάστασης που επικρατεί και των σχετικών δημοσιευμάτων».

Σχετικά με τις συζητήσεις με στρατηγικό επενδυτή, επιβεβαίωση την ύπαρξή τους, αλλά είπε ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις αφορούν άμεσα την εταιρεία και δεν είναι ώριμες αρκετά, ώστε να αγγίξουν το θέμα των ομολογιούχων και γενικότερα του χρέους. Ο κ. Βακάρος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της σκοπούμενης, από την εκδότρια, αναδιάρθρωσής της, σημειώνοντας ότι «εάν αυτή η αναδιάρθρωση θα περιέχει μετάθεση πληρωμών ή και κούρεμα του κεφαλαίου των ομολογιούχων και τι χρονοδιάγραμμα υπάρχει για αυτό, ότι, για το χρέος όλα είναι στο τραπέζι και πως δεν θέλουν να πάρει πολύ χρόνο η διαδικασία και ότι μέχρι το τέλος του χρόνου επιθυμούν να έχουν συμφωνήσει με τους ομολογιούχους.  Σημείωσε ότι η εταιρία έχει ανάγκη από ένεση ρευστότητας πάνω από 10 εκατ. ευρώ και ανέφερε ότι η MLS διαθέτει business plan και με αυτό λειτουργεί ήδη στην προσπάθειά της να οδηγηθεί σε νέα κέρδη, “ειδικά μέσα στο 2021, καθότι υπολογίζει ότι, με τις κινήσεις που ακολουθεί η εκδότρια, αυτό θα είναι κερδοφόρο”. Υποστήριξε, μάλιστα, πως αρχικά υπήρξε μεγάλη μείωση εξόδων, μείωση προσωπικού της εταιρείας (από 165 πλέον 35), ενώ προέβλεψε ότι το 2021 θα υπάρχει και λόγω covid αυξημένη ζήτηση για tablets.

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • MLS