Οι προοπτικές και οι προκλήσεις της αγοράς φυσικού αερίου στη ΝΑ Ευρώπη θα βρεθούν στο επίκεντρο του διαδικτυακού εργαστηρίου με τίτλο «Αγορές αερίου σε μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» (“Gas Markets in Transition in SE Europe”), που διοργανώνει το Iνστιτούτο Eνέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕNE) την Τρίτη 8 Ιουνίου, από τις 13:00 έως τις 18:00 (ώρα Αθήνας), μέσω livestreaming. Το webinar θα φέρει κοντά μερικούς από τους σημαντικότερους παράγοντες της περιοχής, αφού στις συνεδρίες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιό του θα συμμετάσχουν κορυφαίοι εκπρόσωποι του ενεργειακού τομέα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ειδικότερα, στο Webinar θα συμμετέχουν με παρεμβάσεις τους σημαντικοί πολιτικοί παράγοντες και επιχειρηματικά στελέχη όπως η ευρωβουλευτής και μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μαρία Σπυράκη, ο Senior Director της United States Energy Association, William L. Polen και ο Γενικός Γραμματέας του Hydrogen Europe, Γιώργος Χατζημαρκάκης. Στους βασικούς ομιλητές από πλευράς εταιριών διανομής αερίου συμπεριλαμβάνεται ο Δρ. Μάριος Τσάκας Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ.

Lead Sponsor του διαδικτυακού Webinar του IENE είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., ο κορυφαίος ενεργειακός όμιλος της Ελλάδας, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το ενεργειακό portal energia.gr.