Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της Westnet για το οικονομικό έτος 2020 έκλεισε στα 126,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 14,5% σε σχέση με το 2019. Η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) ανήλθε στα 4,2 εκατ. ευρώ, έναντι 3,2 εκατ. ευρώ το 2019 (+29%) και τα κέρδη προ φόρων στα 2,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 80% σε ετήσια βάση, από τα 1,3 εκατ. ευρώ του 2019.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον λόγω της πανδημίας Covid-19, η εταιρεία κατάφερε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις, επιδεικνύοντας εγρήγορση και ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα, με αποτέλεσμα την ανοδική της πορεία μέσα σε μια ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά. Η στρατηγική επιλογή της Westnet να επενδύει στην προσθήκη νέων προϊοντικών κατηγοριών αποτελεί βασικό παράγοντα στην ενίσχυση των πωλήσεων. Η εταιρεία διαχειρίζεται και διανέμει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων, εξασφαλίζοντας τη συνεχή παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και καινοτόμων λύσεων, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του διευρυμένου πελατολογίου της σε Ελλάδα και Κύπρο. Παράλληλα, η περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών με το άνοιγμα σε νέες αγορές στο εξωτερικό αντανακλά την έντονη εξωστρέφεια της εταιρείας, γεγονός που συμβάλει σημαντικά στο θετικό πρόσημο της περασμένης χρονιάς. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία συνέχισε και το 2020 να επενδύει στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της, προσελκύοντας ταλαντούχα στελέχη με υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία. 

Ο γενικός διευθυντής της Westnet, Γιώργος Δαβιώτης, ανέφερε σχετικά: «Η Westnet κλείνει μία ακόμη δυνατή χρονιά, ενισχύοντας περαιτέρω την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση των συνεργατών της. Μπροστά σε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη συνθήκη που διαμορφώθηκε από την πανδημία Covid-19, καταφέραμε να προσαρμοστούμε αποτελεσματικά στα νέα δεδομένα, διασφαλίζοντας την επιτυχή υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού. Το 2021 θα συνεχίσουμε να οδηγούμε τις εξελίξεις στον κλάδο μας, παρέχοντας εξαιρετικό επίπεδο εξυπηρέτησης στους πελάτες μας».