Πηγή Εικόνας: https://www.premia.gr

Στο 1 δισ. ευρώ τοποθετεί τον «πήχη» των επενδύσεών της η Premia Properties με ορίζοντα τα επόμενα πέντε χρόνια, όπως ανέφερε, στη χθεσινή γενική συνέλευση, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΕΑΠ Κώστας Μαρκάζος. Σήμερα, η Premia έχει χαρτοφυλάκιο αξίας 114 εκατ. ευρώ, για τη φετινή χρονιά, θέτει ως στόχο οι επενδύσεις σε ακίνητα να αγγίξουν τα 200 εκατ. ευρώ και σε τρία χρόνια να έχουν διαμορφωθεί σε 300 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, η Premia πρόκειται να πραγματοποιήσει, το προσεχές χρονικό διάστημα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, που θα είναι η τρίτη κατά σειρά και θα γίνει με εισφορά σε ακίνητα και μετρητά.

Άλλωστε, κατά την τελευταία ΑΜΚ, η εταιρεία ΝΟΕ απέκτησε το 19,5% της Premia, εντάσσοντας στο χαρτοφυλάκιό της τρία νέα ακίνητα logistics που αντιστοιχούν σε μισθώματα της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ. Στις νεοαποκτηθείσες ιδιοκτησίες ανήκει και σουπερμάρκετ της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος του οποίου το μίσθωμα είναι 171 χιλ. ευρώ.

Σήμερα, η Premia διαθέτει χαρτοφυλάκιο αποθηκευτικών χώρων 103 χιλ. τετραγωνικών μέτρων, μέγεθος που επιδιώκει να αυξήσει σε 200 χιλ. τ.μ. μέχρι και το τέλος της χρονιάς. Στην επίτευξη του στόχου αυτού πρόκειται να συμβάλει η ΝΟΕ Μεταλλικές κατασκευές που της Premia, έχοντας, ήδη, εισφέρει στην εισηγμένη, σε πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου, αποθηκευτικούς χώρους 62.500 τετραγωνικών μέτρων.

Η Premia ιδρύθηκε το 1991 (ως Pasal Development) από τον Σωτήρη Θεοδωρίδη που έχει συνδεθεί με την εταιρεία επίπλων Sato, της οποίας αποτελεί ιδρυτή της. Εκτός από τις νέες εξαγορές ακινήτων, η Premia διαθέτει, από την εποχή Θεοδωρίδη, στο χαρτοφυλάκιό της οικόπεδα στο Λαύριο και τη Χαλκίδα και βιομηχανικά ακίνητα στο Βοτανικό και το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Τον Ιούλιο του 2020 η Premia (τότε Pasal) ολοκλήρωσε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 10 εκατ. ευρώ, καθιστώντας την Sterner Stenhus βασική μέτοχο της εταιρείας ακινήτων.