Mytilineos: Συμφωνία για κατασκευή μονάδας ναυτιλιακών αποβλήτων
Όμιλος Mytilineos
Mytilineos: Συμφωνία για κατασκευή μονάδας ναυτιλιακών αποβλήτων
Όμιλος Mytilineos

Πρόταση για έκδοση ομολογιών ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ με λήξη το 2026 ανακοίνωσε η Μυτιληναίος. Ειδικότερα, η εταιρεία ανέθεσε στις BNP Paribas, Citigroup και HSBC να διοργανώσουν συναντήσεις με επενδυτές που επενδύουν σε τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη.

«Υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, θα ακολουθήσει διάθεση πράσινων ομολογιών, χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ με διάρκεια 5,5 ετών. Δεν δύναται να διασφαλιστεί ότι η έκδοση θα πραγματοποιηθεί ή ότι θα έχει το προαναφερθέν μέγεθος ή ότι θα ολοκληρωθεί. Η εταιρεία προτίθεται να διαθέσει τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις ομολογίες για την εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών, και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης», αναφέρει η εταιρεία.

Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, επιλέξιμων πράσινων έργων (συμπεριλαμβανομένων άλλων σχετικών υποστηρικτικών δαπανών), όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινων Ομολογιών (Green Bond Framework) της Μυτιληναίος.