Πηγή Εικόνας: GoogleMaps

Εντός του 2021 θα συνδεθούν με τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό της ΕΥΑΘ και την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Θεσσαλονίκης στη Σίνδο, οι περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης που βρίσκονται πέριξ του λιμανιού, επισημαίνει σε σημερινή της ανακοίνωση η βορειοελλαδική εταιρεία. Το έργο είναι ύψους 6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,9 εκατ. χρηματοδοτούνται από την ΕΥΑΘ Α.Ε. και τα 3,1 εκατ. από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Έχουν ,όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήδη ξεκινήσει οι εργασίες στον Κόμβο Κ16 για τη διέλευση δίδυμου (διπλού) αγωγού «που θα δώσει τη δυνατότητα για πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία στο υπάρχον σύστημα αγωγών και αντλιοστασίων που δεν μπορούσε να συνδεθεί με τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό, αποχετεύοντας λύματα στον Δενδροπόταμο και επιβαρύνοντας περιβαλλοντικά την περιοχή».

Εκτός από την κατασκευή του δίδυμου πιεστικού αγωγού, μήκους 1.700 μ. και διαμέτρου ενός μέτρου στον Κ16, έχει ήδη ξεκινήσει σειρά συνοδών αποχετευτικών έργων όπως η αναβάθμιση δύο αντλιοστασίων της ΕΥΑΘ, με τη βοήθεια των οποίων θα μεταφέρονται τα λύματα στον Κεντρικό Αποχετευτικό Αγωγό στην περιοχή της οδού Πόντου, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Πρόκειται για ένα έργο περιβαλλοντικής προστασίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη που θα βελτιώσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής», αναφέρει με δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ, Άνθιμος Αμανατίδης, προσθέτοντας ότι «με το έργο αυτό αποκαθίσταται η αποχετευτική εξυπηρέτηση στην περιοχή του Δενδροποτάμου, αποτρέπονται περιστατικά ρύπανσης και προστατεύεται ο Θερμαϊκός κόλπος».