Σε τέσσερις μήνες θα ολοκληρωθεί το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στο ρέμα «Βρυσάκι», του Δήμου Διονύσου, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε, συνοδευόμενος από το δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη, τους αντιπεριφερειάρχες Αν. Αττικής Θ. Αυγερινό, Οικονομικών Ν. Πέππα και στελέχη της περιφέρειας.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 6.980.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από την περιφέρεια. Βρίσκεται στην περιοχή του Αγ. Στεφάνου και αφορά σε κατασκευή δικτύου αγωγών απορροής όμβριων μήκους 12 χιλιομέτρων, σε έκταση 2.700 στρεμμάτων.

Αναφορικά με το έργο, ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι διευθετείται ένα σημαντικό και μακροχρόνιο πρόβλημα ασφάλειας για τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής. Σημείωσε ότι παρόμοια έργα αποτελούν προτεραιότητα για την περιφέρεια, ζήτημα το οποίο έχει προτάξει και στους δημάρχους. Εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία υλοποίησης του δικτύου και κλείνοντας ευχαρίστησε τους συνεργάτες του αλλά και το δήμαρχο, με τον οποίο υπάρχει στενή συνεργασία, όπως παρατήρησε, «τόσο σε θέματα που αφορούν θεομηνίες, όσο και σε θέματα που αφορούν έργα υποδομών».

Ο Γ. Καλαφατέλης βεβαίωσε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το έργο αυτό μειώνει σε μεγάλο βαθμό τις δυσμενείς επιπτώσεις από τις πλημμύρες. «Όλοι είδαμε τι συνέβη πρόσφατα με τη “Μήδεια” στον Δήμο μας, κάτι που μας υποχρεώνει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα και όσο το δυνατό καλύτερα προετοιμασμένοι. Σε συνεργασία και με την περιφέρεια δημιουργούμε μία αποτελεσματική ασπίδα προστασίας με αντιπλημμυρικά έργα υποδομής, που μειώνουν τις δυσμενείς συνέπειες των φυσικών καταστροφών», επισήμανε ο ίδιος.