Προγραμματική Σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης οδοποιίας στη θέση Μεγάλο Ποτάμι του δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, συνυπέγραψαν ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και ο δήμαρχος Σ. Πολλάλης, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη.

Το υπό μελέτη έργο θα συνδέσει το Κέντρο Υγείας και το Σχολείου του Γαλατά με το επαρχιακό οδικό δίκτυο. Δομές στις οποίες οι μεν κάτοικοι του Γαλατά είχαν πρόσβαση από μια λωρίδα κυκλοφορίας μιας κατεύθυνσης και οι κάτοικοι του συνόλου του οικισμού από δημοτική οδό διερχόμενη επισφαλούς Ιρλανδικής διαβάσεως.

Ο δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη χρηματοδότηση της μελέτης, επισημαίνοντας πως ο δήμος έχει ανάγκη για οδικά έργα και ζήτησε τη στήριξη της Περιφέρειας και για τη βελτίωση των αντλιοστασίων, τα οποία, παρουσιάζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης επισήμανε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «η ανάπτυξη δήμων που “διψούν” για κρίσιμες υποδομές, όπως είναι ο δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων, είναι προτεραιότητά μας. Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».