Χρηματοδότηση με το ποσό των 400.000 ευρώ εγκρίθηκε για τον Δήμο Ανωγείων για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες του περασμένου Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Ανωγείων Ρεθύμνου Σωκράτης Κεφαλογιάννης, «μέσα από μια αρκετά σύντομη και συντονισμένη προσπάθεια σε λίγους μόλις μήνες, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης προέβη στην ικανοποίηση του αιτήματος του Δήμου Ανωγείων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν μετά τις πρόσφατες θεομηνίες». Η εγκεκριμένη χρηματοδότηση έρχεται να προστεθεί στην αρχική πίστωση των 250.000 του υπουργείου Εσωτερικών. Ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης επικοινώνησε με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, για να τον ευχαριστήσει, από κοινού με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, για την πραγματικά άμεση ανταπόκριση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Από τη μεριά του ο Γιάννης Κεφαλογιάννης τόνισε πως «η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη πως αντιμετωπίζει τις δυσκολίες, με ταχύτητα και υπευθυνότητα στηρίζοντας το δύσκολο έργο της αυτοδιοίκησης, ειδικά σε ό,τι αφορά το κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών».

Στόχος της δημοτικής αρχής, όπως επισημαίνει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι να προχωρήσει άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί μέρος των ζημιών προς όφελος των πολιτών. «Η απόφαση του υπουργείου Υποδομών εγκρίθηκε με σκοπό να πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής αγροτικής κτηνοτροφικής οδοποιίας και κατασκευής τοίχων αντιστήριξης από προκατασκευασμένα στοιχεία από οπλισμένο σκυρόδεμα», εξηγεί ο δήμαρχος Ανωγείων.