Γιώργος Πατούλης
Γιώργος Πατούλης
Γιώργος Πατούλης
Γιώργος Πατούλης
Πηγή Εικόνας: Γιώργος Πατούλης

Με δύο σημαντικές διακρίσεις, ένα GOLD και ένα SILVER βραβείο τιμήθηκε η Περιφέρεια Αττικής στα Best City Awards 2020.

Η χρυσή διάκριση αφορά στις δράσεις του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την αντιμετώπιση της πανδημίας και η ασημένια στην ενότητα Aσφάλεια για την πραγματοποίηση απομακρυσμένου μαραθωνίου ανάπτυξης καινοτόμων εφαρμογών σχετικών με την αντιμετώπιση της πανδημίας: Antivirus Crowdhackathon, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σε δήλωσή του για τις διακρίσεις αυτές ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε ότι «η προάσπιση της υγείας και η ασφάλεια των πολιτών βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας στην Περιφέρεια Αττικής.

Μας τιμούν ιδιαίτερα οι διακρίσεις που λάβαμε και μας επιβεβαιώνουν ότι οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες μας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Η διαχείριση και η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε αποτέλεσε και αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση και σε αυτήν οι φορείς της χώρας και, φυσικά, η Τοπική Αυτοδιοίκηση βγαίνουν νικητές».

Ο περιφερειάρχης συνεχάρη τους ομολόγους του και δημάρχους οι οποίοι στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας κατάφεραν να διακριθούν για τις δράσεις τους και «να αποτελέσουν παραδείγματα αειφόρων πόλεων, αναπτύσσοντας την καινοτομία και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής στις πόλεις τους».

Σημειώνεται ότι τα Best City Awards 2020 διοργανώθηκαν για 4η χρονιά και έχουν στόχο την επιβράβευση δράσεων και πολιτικών, που αφορούν στην καινοτομία και την ποιότητα ζωής στις ελληνικές πόλεις.

Στα βραβεία συμμετείχαν και διακρίθηκαν εταιρείες, φορείς και δήμοι από όλη την Ελλάδα. Εκτός της περιφέρειας Αττικής Gold βραβείο απέσπασαν για τα έργα τους: οι περιφέρειες Hπείρου και Θεσσαλίας, οι δήμοι Αγιάς, Αλεξανδρούπολης, Χανίων, Τρικκαίων, Πυλαίας-Χορτιάτη, Γλυφάδας, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Ασπροπύργου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Παπάγου Χολαργού, Λέρου, Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αθηναίων, η ΔΑΕΜ, Growdpolicy, Έγκριτος Group-Συνεργασία και ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης.