Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ)
Πηγή Εικόνας: hhf.gr

Τη νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που διέπει τις εργασιακές σχέσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο συνυπέγραψαν σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), μετά την αποδοχή σχετικής πρότασης μεσολάβησης στο πλαίσιο του ΟΜΕΔ.

Η συμφωνία, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΟΞ είναι διετής και ισχύει έως 31/12/2022. Προβλέπει τη διατήρηση των αποδοχών των εργαζομένων στα σημερινά επίπεδα και επιλύει θεσμικά ζητήματα λειτουργικού ενδιαφέροντος για τα ξενοδοχεία.

Η ΠΟΞ χαιρετίζει τη συμφωνία καθώς, όπως αναφέρει, αποδεικνύει πως ο διάλογος μπορεί να δίνει αμοιβαία θετικές λύσεις, ακόμη και μέσα σε μια συγκυρία μεγάλων απωλειών για τα ελληνικά ξενοδοχεία και με σοβαρές αβεβαιότητες για την εξέλιξη και τις επιπτώσεις της πανδημίας στον ελληνικό τουρισμό το 2021, μετέφερε το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Στην παρέμβαση του ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε ότι “η συμφωνία αποτυπώνει την κοινή θέληση να προχωρήσουμε μπροστά, μαζί. Οι Έλληνες ξενοδόχοι, από κοινού με τους εργαζόμενους στον κλάδο δίνουμε το παράδειγμα της ευθύνης, μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες των 48 χρόνων που τιμάμε αδιαλείπτως το θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων”.