Αράβησσος αγωγός - Έργα ΕΥΑΘ
Αράβησσος αγωγός - Έργα ΕΥΑΘ
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μέχρι τον πρώην καποδιστριακό δήμο του Αγ. Αθανασίου επεκτείνεται στο δίκτυο αποχέτευσης της ΕΥΑΘ.

Στη σχετική σύμβαση, που υπογράφηκε σήμερα στα γραφεία του Δήμου Χαλκηδόνας στα Κουφάλια μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑ, Ά. Αμανατίδη και του προέδρου της ΔΕΥΑΧ Ευστρ. Πιτίκη, παρουσία του δημάρχου Χαλκηδόνας Σ. Αναγνωστόπουλου, προβλέπεται συγκεκριμένα ότι η ΕΥΑΘ αναλαμβάνει τη λειτουργία και τη συντήρηση του κεντρικού δικτύου αποχέτευσης, από τον συλλεκτήρα της κοινότητας Αγίου Αθανασίου μέχρι και την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, στη Σίνδο.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Χαλκηδόνας (ΔΕΥΑΧ), από την πλευρά της, θα έχει την ευθύνη λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου αποχέτευσης εντός των δημοτικών ενοτήτων της περιοχής.

«Προχωράμε σε άλλο ένα σημαντικό έργο υποδομής, που ήταν ‘κλειδωμένο’ για περισσότερο από μια δεκαετία. Τα έργα της αποχέτευσης είναι καίρια για την ποιότητα ζωής των κατοίκων, τη δημόσια υγεία, τον υδροφόρο ορίζοντά μας», επισήμανε ο Άνθιμος Αμανατίδης. «Για μας, στην ΕΥΑΘ, είναι χαρά να επεκτείνουμε το δίκτυό μας ακόμη δυτικότερα, διαθέτουμε και την εμπειρία και την υποδομή γι’ αυτό, και είμαστε στη διάθεση του Δήμου Χαλκηδόνας να συνεισφέρουμε σε ό,τι χρειαστεί βάσει της προγραμματικής σύμβασης που μόλις υπογράψαμε», συμπλήρωσε.

Ο δήμαρχος Χαλκηδόνας, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, επισήμανε ότι «η υπογραφή αυτής της σύμβασης αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακρόχρονης και εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ ΔΕΥΑ Χαλκηδόνας και ΕΥΑΘ, η οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον».

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστη και ο τέως υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος είπε σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ως υφυπουργός ‘τρέξαμε’, σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνας και τη διοίκηση της ΕΥΑΘΕΥΑΠΣ +0,72%, ένα ωφέλιμο έργο για την ευρύτερη περιοχή».