Στην τελική ευθεία η σύμβαση ΟΣΕΘ-ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης
Στην τελική ευθεία η σύμβαση ΟΣΕΘ-ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε 420 ανέρχονται τα οχήματα που καθημερινά εκτελούν συγκοινωνιακό έργο σήμερα στη Θεσσαλονίκη, περισσότερα κατά 55% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2021 ο αριθμός τους θα ξεπερνά τα 500, όπως αναφέρει ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ).

Σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται ακόμα πως «πέρυσι τέτοιες ημέρες κυκλοφορούσαν περίπου 270 – 280 οχήματα του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, πολλά εκ των οποίων ήταν απαρχαιωμένα, ηλικίας σχεδόν 23 ετών».

Βέβαια, για την προαναφερόμενη εξέλιξη, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ο ΟΣΕΘ υπενθυμίζει ότι συνέτρεξαν οι νομοθετικές ρυθμίσεις και έκτακτες επιχορηγήσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι δυνατότητες για μίσθωση μεταχειρισμένων οχημάτων και συνεργασίας με νέους παρόχους (ΚΤΕΛ) και οι «ενέσεις» στήριξης με επιπλέον οχήματα, με προσωπικές ενέργειες του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

«Η αύξηση του στόλου των οχημάτων της αστικής συγκοινωνίας που κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη, σε σχέση με τον περασμένο χρόνο, είναι εντυπωσιακή», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Καλογερούδης.

«Το πρόσημο είναι θετικό και συνεχίζει να αυξάνεται, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα μειώθηκαν μεσοσταθμικά κατά 80%, ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορονοϊού και των περιορισμών που βρίσκονται σε ισχύ για την αποφυγή διάδοσης της covid-19», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας και προσθέτει: «τέλος Ιανουαρίου θα κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη καθημερινά περίπου 500 λεωφορεία. Τόσο μεγάλο αριθμό κυκλοφορούντων οχημάτων, δεν είχε ποτέ η Θεσσαλονίκη».