Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο ερώτημα για το πώς η πανδημία και οι εντάσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στη ΝΑ Ευρώπη μπορούν να μετατραπούν σε μια νέα περίοδο ευκαιριών απάντησε το πάνελ των ομιλητών της “2ης Διάσκεψη για τα θέματα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου” που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Hellenic American Leadership Council.

Όπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανέδειξε τη σημασία των επενδύσεων των εταιρειών Microsoft, Pfizer, CISCO, Digital Realty, Deloitte και ΟΝΕΧ για την ανάπτυξη και την απασχόληση, αλλά και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που προχώρησε η κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα με στόχο να καλλιεργήσει μια νέα κουλτούρα, φιλική προς τις επενδύσεις και τις διμερείς συνεργασίες μέσω της διαφάνειας, της εφαρμογής των νόμων, αλλά ταυτόχρονα με μείωση της γραφειοκρατίας και με ειδική μέριμνα να θεραπεύονται αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Έκανε ειδική αναφορά στις επενδύσεις της χώρας στα αμυντικά συστήματα, τόσο από ΗΠΑ όσο και από Ευρώπη, αλλά και σε επιτυχημένες συνεργασίες σε μεγάλα έργα στην ενέργεια και τον τουρισμό. Πέραν της αναφοράς του στο Ελληνικό, ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε το ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις από ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία και άλλες χώρες στην αιολική ενέργεια. Και αυτό πέραν των συνεργασιών στον αγωγό φυσικού αερίου Αλεξανδρούπολης – Καβάλας και σε άλλα εν εξελίξει έργα με διμερείς συνεργασίες και με χώρες της ευρύτερης περιοχής.