Εγκρίθηκε ο διορισμός της νέας ηγεσίας της ΥΠΑ
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μιλάει κατά τη διάρκεια παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου, Αθήνα, Τρίτη 09 Ιουλίου 2019.
Εγκρίθηκε ο διορισμός της νέας ηγεσίας της ΥΠΑΠηγή Εικόνας: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Ο δρόμος Πάτρα – Πύργος θα δοθεί σε πλήρη λειτουργία το πρώτο εξάμηνο του 2024, ενώ μέχρι τότε έχουν εγκριθεί 30 εκατ. ευρώ για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο, με τις εργασίες να ξεκινούν το α’ εξάμηνο τού 2021, ξεκαθάρισε σήμερα σε συνέντευξή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.


Ο κ. Καραμανλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ηλείας «Λέτρινα FM», αναφέρθηκε στο ακριβές χρονοδιάγραμμα κατασκευής και ολοκλήρωσης του δρόμου «Πάτρα- Πύργος», αλλά και στα έργα συντήρησης και οδικής ασφάλειας του υφιστάμενου δικτύου.

Ο υπουργός, πρόσθεσε ότι «στον δρόμο Πάτρα – Πύργος έχουν να δοθούν χρήματα για συντήρηση πάνω από μια 10ετία. «Τώρα, έχουμε εγκρίνει 30 εκατ. ευρώ για αυτόν τον δρόμο, αφού ευθύνη μας είναι η ασφάλεια των πολιτών και ασφαλώς το προλαμβάνειν».

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του νέου δρόμου ο υπουργός είπε ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2024 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και ο δρόμος θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία. «Στόχος μας είναι μέχρι τον Ιούνιο του ’21 να έχουμε πάρει και την έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ, την λεγόμενη DGCom και να ξεκινήσει το έργο.

Εφόσον γίνει αυτό και δεν καθυστερήσει η αρμόδια Επιτροπή, τότε το χρονοδιάγραμμα είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 να έχει κατασκευαστεί το κομμάτι Μιντιλόγλι – Κάτω Αχαΐα, μέχρι τον Μάρτιο του 2023 να είναι έτοιμο το κομμάτι Κάτω Αχαΐα – Πύργος και το πρώτο εξάμηνο του 2024 να έχει ολοκληρωθεί ο δρόμος. Είναι έργο πεδινό, χωρίς δυσκολίες κατασκευής, ενώ και ο παραχωρησιούχος, η «Ολυμπία Οδός», έχει την εμπειρία να το κάνει», συμπλήρωσε.

Πλέον, είναι δεδομένο ότι το έργο θα γίνει, είπε ο κ. Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας ότι μέχρι προσφάτως ήταν υπό αμφισβήτηση το εάν θα γίνει. «Τέλος πλέον οι καθυστερήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα εάν υπάρχει ενδεχόμενο προσφυγών από τους προηγούμενους εργολάβους, ο υπουργός υπενθύμισε ότι έχουν αποζημιωθεί και ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία προσφυγή. «Πιστεύω ότι θα σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα γίνει προσφυγή. Αυτό είναι το δημόσιο συμφέρον» τόνισε ο κ. Καραμανλής. Και συμπλήρωσε: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με αυτό το έργο».

Όσον αφορά τους οδικούς άξονες «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα» και «Τρίπολη – Λαγκάδια- Αρχαία Ολυμπία», ο κ. Κώστας Καραμανλής σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη και γίνονται συστηματικές προσπάθειες να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από την ΕΕ ή να ενταχθούν στα ΠΕΠ Περιφέρειας και για το λόγο αυτό βρίσκεται σε επαφή με τους αρμόδιους περιφερειάρχες.

«Όμως, αυτό που προέχει είναι να κατασκευαστεί ο «Πάτρα – Πύργος», αυτή είναι η προτεραιότητά μας σήμερα», κατέληξε ο κ. Κώστας Καραμανλής.