Καινούρια αυτοκίνητα προς πώληση
Καινούρια αυτοκίνητα προς πώληση
Πηγή Εικόνας: pixabay στο pexels

Τον Οκτώβριο η αγορά επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ μειώθηκε κατά 7,8%, αγγίζοντας συνολικά τις 953.615 μονάδες, καθώς αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επέβαλαν περιορισμούς για την καταπολέμηση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, με εξαίρεση την Ιρλανδία και τη Ρουμανία που σημείωσαν άνοδο, όλες οι υπόλοιπες αγορές της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων μεγάλων χωρών που πρωταγωνιστούν στις πωλήσεις αυτοκινήτων, γνώρισαν μείωση. Στην Ισπανία η μείωση ήταν -21%, στη Γαλλία -9,5%, στη Γερμανία -3,6% και στην Ιταλία -0,2%.

Από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο , οι εγγραφές νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 26,8% στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο ίδιο διάστημα σε ολόκληρη την ΕΕ ταξινομήθηκαν περίπου 8 εκατομμύρια επιβατικά αυτοκίνητα, δηλαδή περίπου 2,9 εκατομμύρια μονάδες λιγότερες από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Κοιτάζοντας τις μεγάλες αγορές της ΕΕ, η Ισπανία σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση (-36,8%) μέχρι στιγμής φέτος, ακολουθούμενη από την Ιταλία (-30,9%), τη Γαλλία (-26,9%) και τη Γερμανία (-23,4%).