Θετικό outlook για την ελληνική οικονομία
Θετικό outlook για την ελληνική οικονομία
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαδικτυακή εκδήλωση για την οικονομία της Ελλάδας με τίτλο «Ένα Νέο Οικονομικό Σχέδιο για την Ελλάδα» διοργανώνου, το Ελληνικό Παρατηρητήριο (Hellenic Observatory), London School of Economics, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου, με κύριο ομιλητή τον Χριστόφορο Πισσαρίδη.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, «η Ελλάδα πέρασε από μια μεγάλη κρίση χρέους, με τα προγράμματα διάσωσης να επιβάλλουν λιτότητα. Τώρα πρέπει να διαχειριστεί τον αντίκτυπο της κρίσης COVID-19. Πώς μπορεί η χώρα να επανέλθει σε τροχιά για ένα ισχυρότερο οικονομικό μέλλον; Ο Πρωθυπουργός ανέθεσε σε Επιτροπή, με Πρόεδρο το νομπελίστα οικονομολόγο Sir Χριστόφορο Πισσαρίδη, να αναπτύξει ένα σχέδιο για τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Στην εκδήλωση ο Sir Χριστοφορος Πισσαρίδης θα σκιαγραφήσει τα κύρια στοιχεία του σχεδίου, τα οποία θα σχολιάσουν η Λούκα Τ. Κατσέλη, Καθηγήτρια Διεθνών Οικονομικών και Ανάπτυξης, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Μιχάλης Χαλιάσος, κάτοχος της Έδρας Μακροοικονομικών και Χρηματοοικονομικής, Πανεπιστήμιο Γκαίτε, Φραγκφούρτη.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Kevin Featherstone, Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου και Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών & Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο LSE. O Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, θα απευθύνει καλωσόρισμα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, 6:00-7:30μ.μ. ώρα Ελλάδος (4:00- 5:30μ.μ. ώρα Μ. Βρετανίας), στην Αγγλική γλώσσα.