Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σπυρίδων Κίντζιος, και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου σημειώνεται ότι στόχος είναι η προώθηση κοινών δράσεων για τη συνεχή αναβάθμιση των γνώσεων αλλά και των δεξιοτήτων εργαζομένων και επιχειρηματιών-επαγγελματιών.

Είναι το τέταρτο Μνημόνιο Συνεργασίας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με ανώτατη σχολή, καθώς είχαν προηγηθεί αυτά με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατά την υπογραφή του Μνημονίου, στην οποία παρέστησαν επίσης ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου Νίκος Γρέντζελος και ο αντιπρύτανης του Γεωπονικού Σταύρος Ζωγραφάκης, ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στην εκπαίδευση και τη διασύνδεσή της με την πραγματική οικονομία, εκτίμησε ότι η συνεργασία που ξεκινά το ΕΕΑ με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο θα έχει πολλαπλά οφέλη και τόνισε την σημασία της εκπαίδευσης και της κατάρτιση που αποτελούν θεμέλιους λίθους για το επιχειρείν.

Ο πρόεδρος και ο πρύτανης συζήτησαν για τους άξονες συνεργασίας, οι οποίοι θα αφορούν:

-Την σύνδεση των φοιτητών με την αγορά εργασίας με το ΕΕΑ να λειτουργεί σαν «γέφυρα» ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και τις επιχειρήσεις.

-Την υποβολή προτάσεων σε συγχρηματοδοτούμενα εθνικά, ευρωπαϊκά ή διεθνή προγράμματα.

-Την εκπαίδευση και κατάρτιση για την απόκτηση δεξιοτήτων και τη δια βίου μάθηση επιχειρηματιών, επαγγελματιών και εργαζομένων

-Τη διοργάνωση από κοινού επιστημονικών ή ερευνητικών δραστηριοτήτων (λ.χ. συνεδρίων, ημερίδων, εκδηλώσεων)

-Την επιχειρηματική ωρίμαση, εισαγωγή καινοτομιών και τη δημιουργία συνεργατικών σχηματισμών στις επιχειρήσεις.