Κάδοι ανακύκλωσης με... QR και apps στο Χαλάνδρι
Κάδοι ανακύκλωσης με... QR και apps στο Χαλάνδρι
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξοπλισμός ανακύκλωσης και συλλογής οργανικών αποβλήτων παραδόθηκε στο δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης των δήμων «Ανακύκλωση 2020».

Συγκεκριμένα παραδόθηκαν στον δήμαρχο Γιάννη Βούρο, ένα υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο, 80 καφέ κάδοι και 80 κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης, κομπόστ που έχει παραχθεί από οργανικά απόβλητα, καθώς και σακούλες σκουπιδιών που έχουν παραχθεί από ανακύκλωση πλαστικού.

Στη διαδικασία παρέστη και ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, τον οποίο ο κ. Γ. Βούρος ενημέρωσε για τις δράσεις και τις ενέργειες του δήμου ως προς την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την αλλαγή νοοτροπίας στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο περιφερειάρχης αναγνώρισε τη συμβολή του δήμου στην κοινή προσπάθεια να μετατραπεί σε πράσινη περιφέρεια η Αττική και ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την αγορά 100 επιπλέον οχημάτων συλλογής βιοαποβλήτων, καθώς και 40.000 καφέ κάδων. «Ο εξοπλισμός αυτός αναμένεται να αρχίσει να παραδίδεται σταδιακά από το τέλος του έτους σε όλους τους δήμους της Αττικής», ανέφερε ο κ. Πατούλης.