Έργα στο οδικό δίκτυο
Έργα στο οδικό δίκτυο
Έργα στο οδικό δίκτυο
Έργα στο οδικό δίκτυο
Πηγή Εικόνας: pixabay στο pexels

Δύο σημαντικά έργα υποδομής μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης στον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, έπειτα και από την εξασφάλιση επιχορήγησης από το «Πράσινο Ταμείο,» ύψους 444.085 ευρώ.

Το πρώτο έργο αφορά στην ανακατασκευή και μετατροπή του «κόκκινου κτιρίου» σε πολιτιστικό κέντρο και το δεύτερο στη λειτουργική αναβάθμιση, ανακαίνιση και διαμόρφωση των σχολικών κτιρίων του δήμου, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν και από ίδιους πόρους του Τεχνικού Προγράμματος.

Το έργο «Ανακατασκευή, προσθήκη και αλλαγή χρήσης από κατοικία σε Πολιτιστικό Πολυχώρο διώροφου κτιρίου της οδού Βασιλέως Παύλου 51, στη Δ.Ε. Βούλας» εξασφάλισε χρηματοδότηση 175.688,84 ευρώ, το σύνολο του ποσού που απαιτείται για την ανακατασκευή του και περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις στον οργανισμό του κτιρίου.

Το έργο «Λειτουργική αναβάθμιση, ανακαίνιση και διαμόρφωση σχολικών κτιρίων του δήμου Βάρης-Βούλα- Βουλιαγμένης», συνολικού προϋπολογισμού 560.969 ευρώ, εξασφάλισε 268.397 ευρώ χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» και τα υπόλοιπα 292.572 θα χρηματοδοτηθούν από ίδιους πόρους και αφορά παρεμβάσεις των προαύλιων χώρων και των αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός των σχολικών μονάδων. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανακαίνιση των σχολικών γηπέδων και τη προμήθεια κατάλληλου αθλητικού εξοπλισμού, υλικών προέκτασης των υφιστάμενων περιφράξεων, συνθετικού χλοοτάπητα, ξύλινη πέργκολα και καλαμωτή, προμήθεια όλων των απαραίτητων οργάνων παιδικής χαράς και χυτού ελαστικού δαπέδου για τα νηπιαγωγεία κ.α, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Με την ολοκλήρωση των δύο αυτών παρεμβάσεων, η πόλη θα αποκτήσει έναν νέο πολυχώρο πολιτισμού, ο οποίος θα αποτελέσει κοιτίδα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και των καλλιτεχνικών δρώμενων εντός του δήμου, θα στεγάσει το Δημοτικό Κέντρο Επιχειρηματικότητας για την υποστήριξη νέων, νεοφυών και υφιστάμενων επιχειρήσεων, ενώ θα δημιουργηθούν ασφαλείς και ενεργειακά, περιβαλλοντικά και αισθητικά αναβαθμισμένες σχολικές υποδομές, που ενισχύουν την ποιότητα της εκπαίδευσης και ενθαρρύνουν την ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού.