IGB: «Τρέχουν» οι διαδικασίες για την υλοποίηση του αγωγού - Οι παράγοντες επιρροής
IGB: «Τρέχουν» οι διαδικασίες για την υλοποίηση του αγωγού - Οι παράγοντες επιρροής
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μελέτη για την τροφοδοσία για πρώτη φορά απομακρυσμένων περιοχών της Αττικής με χρήση σταθμών Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG), περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ Αττικής για την περίοδο 2020 – 2024, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΔΑ Αττικής, Πιέρρος Χατζηγιάννης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Smart Cities Conference 2020, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά χθες Πέμπτη.

Όπως μετέφερε το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το πρόγραμμα προβλέπει επενδύσεις άνω των 150 εκατ. ευρώ μεταξύ άλλων για την επέκταση του δικτύου χαμηλής και μέσης πίεσης κατά 690 χιλιόμετρα, την αντικατάσταση του παλαιού δικτύου από χυτοσίδηρο, την υλοποίηση έργων διασφάλισης της αδιάλειπτης τροφοδοσίας και της ακεραιότητας του δικτύου και την πύκνωση των συνδέσεων και παροχών στο ενεργό δίκτυο.

Σημείωσε επίσης ότι η ΕΔΑ Αττικής, δίνει μεγάλη έμφαση σε καινοτόμες τεχνολογίες αιχμής σε τομείς όπως:

• πληροφοριακά συστήματα, όπως το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ανταλλαγής Πληροφοριών με τους Χρήστες,

• smart metering, με νέους Έξυπνους Μετρητές, τελευταίας τεχνολογίας,

• ενσωμάτωση τεχνολογιών ελέγχου δικτύων άμεσης επέμβασης

Τέλος, ο κ. Χατζηγιάννης, αναφέρθηκε και στα κίνητρα που προσφέρει η Εταιρεία για την επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου, όπως προγράμματα επιδότησης της εγκατάστασης θέρμανσης, ενώ στους άμεσους στόχους της συμπεριλαμβάνεται η διεύρυνση της χρήσης του καυσίμου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με την παροχή κινήτρων για χρήση φυσικού αερίου πέραν της θέρμανσης.