Ενετικό Λιμάνι, Ρέθυμνο, Κρήτη
Ενετικό Λιμάνι, Ρέθυμνο, Κρήτη
Πηγή Εικόνας: Ralf Kronenberger - pixabay.com

Χρηματοδότηση 145.080 ευρώ ενέκρινε η Περιφέρεια Κρήτης στο δήμο Αμαρίου Ρεθύμνου για την ενίσχυση του Πολιτισμού και Τουρισμού.

Η χρηματοδότηση αφορά τη δράση «Ενίσχυση εφαρμογών στον τομέα του ηλεκτρονικού Πολιτισμού και Τουρισμού» στην οποία υποβλήθηκαν 25 προτάσεις από φορείς και οργανισμούς της Κρήτης, από τις οποίες εγκρίθηκαν 11.

Ο δήμος Αμαρίου με την πρόταση «Ψηφιακές διαδρομές στο Αμάρι», προϋπολογισμού 145.080 ευρώ εντάχθηκε στη δράση με 7η θέση στην κατάταξη αξιολόγησης και βαθμολογία 30,52, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός δήλωσε: «Η πράξη “Ψηφιακές διαδρομές στο Αμάρι” σε συνάρτηση με προηγούμενες πρωτοβουλίες μας αλλά και με τα σχεδιαζόμενα επιπρόσθετα έργα θα καταστήσουν το Αμάρι φιλικότερο για τον επισκέπτη – ψηφιακά αναβαθμισμένο και ενημερωτικά πληρέστερο». Η πράξη περιλαμβάνει: «Εφαρμογή ΑΜΑRΙ ΑΡΡ – Δημιουργία του πρώτου ζωντανού ηλεκτρονικού Μουσείου Φύσης της περιοχής.

Σχεδιασμό και υλοποίηση εκπαιδευτικής εφαρμογής σε οθόνη αφής παιγνιώδους μάθησης (playful learning) για την αύξηση της επισκεψιμότητας από σχολεία και πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως και από ανθρώπους τρίτης ηλικίας. Ανάπτυξη εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας για φορητές συσκευές (Android / iOS). Διαδραστικές εκπαιδευτικές ψηφιακές εφαρμογές. Δημιουργία κειμένων και μετάφραση στα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά καθώς και έκδοση για έντυπα φυλλάδια, χάρτες κ.ά.».