Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, ορίστηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ως η διευθύνουσα υπηρεσία για την παρακολούθηση των μελετών για το έργο της οδικής σύνδεσης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης με το λιμάνι της Σούδας και το αεροδρόμιο Χανίων, ενώ ως αναθέτουσα και προϊσταμένη αρχή για την εκπόνηση του συνόλου των μελετών που απαιτούνται ορίστηκε η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.

Στις εξελίξεις σχετικά με τον σχεδιασμό για την υλοποίηση του έργου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι το έργο έχει χαρακτηριστεί από την ηγεσία του υπουργείου ως έργο «Εθνικού Επιπέδου, Ειδικού και Σημαντικού», μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ Άρης Παπαδογιάννης, «η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την πλήρη και ουσιαστική στήριξη του Ο.Α.Κ. από το υπουργείο Υποδομών. Κυρίως όμως, αποδεικνύει την εμπιστοσύνη που έχει κατακτήσει πλέον ο οργανισμός, απότοκο της συστηματικής αλλά και επιστημονικής δουλειάς που καταβάλλει. Η ευθύνη για την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου, εθνικού επιπέδου, τοποθετεί τον πήχη ψηλά για όλους μας και επισφραγίζει ταυτόχρονα, την “ολική επιστροφή” του Ο.Α.Κ».