Κτίριο Ομόνοιας
Κτίριο Ομόνοιας
Κτίριο Ομόνοιας
Κτίριο Ομόνοιας
Πηγή Εικόνας: Google maps

Κατατέθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές από περίπου πέντε ενδιαφερόμενους για την αγορά του πενταώροφου κτιρίου στη συμβολή της οδού Πανεπιστημίου 66 και της Λεωφόρου Πατησίων 2 στην Αθήνα, που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Bain Capital. Αυτό που ακολουθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Economix.gr, είναι όχι μόνο η αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών-ποια είναι η υψηλότερη κι αν ικανοποιεί τον πωλητή- αλλά η εξέταση επιμέρους αιρεσιμοτήτων που συνοδεύουν τους φακέλους. Αιρεσιμότητες που εάν ικανοποιούνται ενδέχεται να αυξήσουν την προσφερόμενη τιμή, με τον πήχη του ζητούμενου τιμήματος να βρίσκεται πέριξ της ζώνης των 4 εκατ. ευρώ. Θα χρειαστεί λοιπόν, ένα ικανοποιητικό διάστημα μέχρι να έχουμε λευκό καπνό και να υπάρξει αγοραστής για το ακίνητο που βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες τοποθεσίες της Αθήνας.

Στο ισόγειο του κτιρίου-του οποίου τη διαδικασία πώλησης διενεργεί η Cushman & Wakefield Proprius- λειτουργούσε, μέχρι πριν από μερικούς μήνες, κατάστημα της αλυσίδας αρτοποιείων “Χωριάτικο”, ενώ, εφόσον το ακίνητο αλλάξει χέρια, τότε το πιθανότερο είναι να εγκατασταθεί παίκτης της λιανικής.

Το κτίριο μπορεί να υποστηρίξει, ως επί το πλείστον, χρήσεις λιανεμπορίου και γραφείων, όπως και φιλοξενίας, σε συνάρτηση με τις ανάγκες του χρήστη. Βρίσκεται σε οικόπεδο 246 τ.μ., έχει συνολική επιφάνεια 1.243 τ.μ., επιφάνεια ισογείου 214 τ.μ. με υπόγειο 164 τ.μ.  και πατάρι 121 τ.μ. Η επιφάνεια των τριών ανώτερων ορόφων κυμαίνεται από 217 τ.μ. έως 233 τ.μ., ενώ στο υψηλότερο επίπεδο βρίσκεται μία σοφίτα 66 τ.μ.

Εάν το ακίνητο αποκτήσει καινούργιο χρήστη, θα αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι του παζλ των αλλαγών που πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας. Από τις πρώτες εταιρείες λιανικής που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ομόνοια είναι η αλυσίδα αρτοποιίας Βενέτης, που προχώρησε, το 2013, στη δημιουργία καταστήματος στην οδό Δώρου 1, στη θέση του κτιρίου του ιστορικού καφενείου Νέον σε 1.200 τ.μ., μια επένδυση 3 εκατ. ευρώ. Λίγα χρόνια μετά, το 2016, η αλυσίδα λιανικής Κωτσόβολος μετεγκαταστάθηκε στη συμβολή των οδών Σταδίου 34 και Κοραή 1, σε κτίριο που στέγαζε τραπεζικό κατάστημα.

Σταδιακά οι θύλακες ανάπτυξης πολλαπλασιάστηκαν. Έτσι, στο μέγαρο Γεωργίου Μαύρου, στις οδούς Πανεπιστημίου και 28ης Οκτωβρίου, στην Ομόνοια, δημιουργήθηκαν καταστήματα των αλυσίδων Galerie de Βeaute και Flying Tiger. Κι αυτό επειδή η διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, στο ισόγειο του τετραώροφου κτιρίου, άφησε έναν κενό χώρο επιφάνειας άνω των 700 τ.μ., όπου και εγκαταστάθηκαν οι δύο αλυσίδες, με το ακίνητο να ανήκει στην Prodea Investments.

Στην περιοχή έκαναν την εμφάνισή τους, κατά το τελευταίο διάστημα, και σημαντικές αλυσίδες ξενοδοχείων.