Το Kodika.io του Κωνσταντίνου Αντωνοπούλου έλαβε το πρώτο χρηματικό βραβείο ( € 20.000) στον 10ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας για την ενίσχυση και στήριξη της καινοτόμου και νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, το Kodika.io αποτελεί μία εφαρμογή για iPad και Mac που επιτρέπει στον ενδιαφερόμενο να αναπτύξει προηγμένες εφαρμογές για κινητά μέσα σε λίγες ώρες, χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη γνώση προγραμματισμού. Οι χρήστες δηλαδή μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογές, χωρίς να γράψουν κώδικα.

Ο χρήστης μέσω της εφαρμογής (διαθέσιμη για Mac και iPad) μπορεί να σχεδιάσει το δικό του app κάνοντας drag-and-drop εικόνες, κείμενα, κουμπιά, λίστες και πολλά άλλα. Επίσης έχει την δυνατότητα να “ προγραμματίσει” την εφαρμογή του και να την συνδέσει με κάποιο server ώστε να αντλήσει δεδομένα, χωρίς να χρειαστεί να γράψει κώδικα.

Το όραμα του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου είναι να δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας μοναδικών, πολύπλοκων εφαρμογών με ευκολία και χωρίς κώδικα, ακόμη και σε άτομα που δεν έχουν ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού – επιτρέποντας σε developers, designers, εταιρικά τμήματα IT και μαθητές να εκμεταλλευτούν την δημιουργικότητά τους.

Η συμμετοχή στον 11ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας με ατομική ή ομαδική πρωτότυπη επιχειρηματική πρόταση, μπορεί να γίνει στην ηλεκτρονική διεύθυνση nbg.gr/nbgseeds/competition μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 15:00.