Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ενίσχυση των επενδύσεων στις υποδομές, με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στην πράσινη, κυκλική οικονομία και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, όπως και η ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της χώρας, σε μια περίοδο που οι διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού επανασχεδιάζονται, αποτελούν βασικές προτεραιότητες για μια δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος μιλώντας χθες σε διαδικτυακή συζήτηση με τον Πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας Βιομηχανιών (BDI), Δρ. Dieter Kempf που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Konrad Adenauer.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναφέρθηκε ακόμη στις επενδυτικές ευκαιρίες που αναδύονται σε αρκετούς παραγωγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι τα τρόφιμα, τα φάρμακα, η εξοικονόμηση ενέργειας, η διαχείριση αποβλήτων και τα logistics.

Τόνισε ότι η χώρα μας επέδειξε ισχυρά αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, γεγονός που μεταξύ των άλλων βελτίωσε την εθνική μας αυτοπεποίθηση και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μια θετική επανατοποθέτηση της χώρας μας, στο διεθνές πεδίο. Υπογράμμισε ωστόσο ότι η Ελλάδα καλείται να ανταποκριθεί στην μετά covid εποχή και να επανεκκινήσει έχοντας μια οικονομία που ενώ έχει κάνει ουσιαστικά βήματα προόδου, εμφανίζεται πιο αδύναμη, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, λόγω της μακρόχρονης κρίσης. Γι΄ αυτό και απαιτείται μεγαλύτερη συνέπεια και ταχύτητα στην εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, όπως και μια κοινωνικά ευαίσθητη, δίκαιη αλλά και αποτελεσματική διαχείριση των σημαντικών πόρων που θα διατεθούν προσεχώς.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος & CEO του Ομίλου ΟΤΕ, κος Μιχάλης Τσαμάζ, και ο Διευθυντής του Ιδρύματος Konrad Adenauer σε Ελλάδα και Κύπρο, κος Henri-Giscard Bohnet.