Ο Ανδρέας Σιάμισιης, διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, στο 2ο Athens Investment Forum
Ο Ανδρέας Σιάμισιης, διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, στο 2ο Athens Investment Forum

Στην ετοιμότητα των Ελληνικών Πετρελαίων αλλά και εν γένει της ελληνικής πολιτείας για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων αναφέρθηκε, κατά την παρουσία του σε πάνελ του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ανδρέας Σιάμισιης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σιάμισιης ενέταξε στα πλεονεκτήματα της Ελλάδας το γεγονός ότι, εξερχόμενη από μία πολυετή κρίση, ήταν έτοιμη για μία έκτακτη κατάσταση. Πάνω στο ίδιο θέμα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, όταν βαδίζει κανείς σε αχαρτογράφητα νερά, να υποστηρίζεται από μία ηγετική ομάδα που δύναται να αξιολογήσει και να ερμηνεύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα πιθανά σενάρια και το περιβάλλον λειτουργίας. Ανέδειξε δε, τον σημαίνοντα ρόλο της ηγεσίας σε ό, τι αφορά τις κρίσιμες καταστάσεις και τη διαχείρισή τους.

Ο κ. Σιάμισιης επεσήμανε ότι αντίστοιχη ήταν και η πολιτική που ακολουθήθηκε σε εταιρικό επίπεδο από τα ΕΛΠΕ αριθμώντας τους βασικούς στόχους και τις προτεραιότητες της επιχείρησης ως εξής:

Πρώτον, η υγεία των εργαζομένων και των ανθρώπων που στελεχώνουν την εταιρεία

Δεύτερον, η συνεχής λειτουργία προκειμένου να μην προκύψει πρόβλημα στην αγορά

Τρίτον, η αποφυγή μίας ενεργειακής κρίσης παράλληλα με την οικονομική λόγω έλλειψης καυσίμων.

Από εκεί και πέρα, αποκάλυψε ότι, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πραγματοποιούνταν καθημερινά έκτακτες συναντήσεις μεταξύ των στελεχών της επιχείρησης προκειμένου να διαχειριστούν όλες τις έκτακτες καταστάσεις. Τέλος, ο κ. Σιάμισιης έκανε λόγο για επενδύσεις στις ΑΠΕ ενώ αναφέρθηκε και στα φωτοβολταϊκά 204mW στην Κοζάνη.