Πρόβλεψη για καταβολή αυξημένου μερίσματος για τη χρήση του 2023 διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Helleniq Energy Ανδρέας Σιάμισιης, στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, που συνεδρίασε σήμερα.

«Το 2023 ήταν μια καλή χρονιά. Θεωρώ ότι τον Φεβρουάριο του 2024 που θα δούμε τα αποτελέσματα της χρήσης, θα έρθει πρόταση για αυξημένο μέρισμα», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Σιάμισιης.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε με ποσοστό 95,26% την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο θα διορίζει 3 αντί για 4 μέλη του ΔΣ, καθώς η συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μετά την ιδιωτική τοποθέτηση που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, έπεσε κάτω από το 35% (συγκεκριμένα στο 31,18%).

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι ορισμένοι από τους νέους μετόχους ρευστοποίησαν άμεσα τη συμμετοχή τους, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ανέφερε ότι το 70-80% των νέων μετοχών διοχετεύθηκε σε επενδυτικά ταμεία από τα οποία κάποια, πράγματι, επέλεξαν να πουλήσουν σχετικά άμεσα. «Είναι μια τακτική την οποία βλέπουμε σχεδόν σε όλες τις συναλλαγές. Έτσι κάποιος κατοχυρώνει ένα κέρδος, από την άλλη, ταυτόχρονα, αυξάνεται η ρευστότητα της μετοχής, καθώς οι νέες μετοχές έρχονται στην αγορά. Είδαμε ότι πολλοί από τους επενδυτές, που δεν κατάφεραν να μπουν στην ιδιωτική τοποθέτηση, προσπαθούν να βρουν μετοχές στην αγορά» πρόσθεσε.

Ο κ. Σιάμισιης ανέφερε ότι δεν υπάρχει σκέψη αυτή τη στιγμή για αγορά ιδίων μετοχών, ενώ σε σχέση με την πώληση του διυλιστηρίου της Lukoil στη Βουλγαρία, επανέλαβε ότι η εταιρεία παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα αντιδράσει ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, καθώς και ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχέδιο εξαγοράς του εν λόγω διυλιστηρίου.